Бившият депутат от БСП Пловдив Георги Търновалийски отива в „Български възход“

Бившият депутат от БСП Пловдив Георги Търновалийски напуска левицата и отива в партията на Стефан Янев – „Български възход“. Георги Търновалийски е сочен за един от най-близките хора на бизнесмена Георги Гергов. През октомври 2010 г. той е назначен за заместник-кмет на Община Пловдив от квотата на БСП, с ресор „Европейски политики и социални дейности“, по време на мандата на кмета Славчо Атанасов. На местните избори през 2011 г. е кандидат за кмет на Пловдив, но не успява да стигне до балотаж. Избран е за общински съветник и за заместник-председател на Общинския съвет. През 2014 г. е назначен за заместник-министър на финансите в кабинета на Пламен Орешарски. Октомври, същата година, става народен представител от БСП. Депутат е в 43-то и 44-то Народно събрание. От 9 май 2016 до 25 януари 2017 е секретар на парламентарната група на „БСП лява България“. Беше член на ВС на БСП.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Георги Търновалийски

Бившият депутат от БСП Пловдив Георги Търновалийски напуска левицата и отива в партията на Стефан Янев – „Български възход“.

Георги Търновалийски е сочен за един от най-близките хора на бизнесмена Георги Гергов.

През октомври 2010 г. той е назначен за заместник-кмет на Община Пловдив от квотата на БСП, с ресор „Европейски политики и социални дейности“, по време на мандата на кмета Славчо Атанасов.

На местните избори през 2011 г. е кандидат за кмет на Пловдив, но не успява да стигне до балотаж. Избран е за общински съветник и за заместник-председател на Общинския съвет.

През 2014 г. е назначен за заместник-министър на финансите в кабинета на Пламен Орешарски. Октомври, същата година, става народен представител от БСП. Депутат е в 43-то и 44-то Народно събрание.

От 9 май 2016 до 25 януари 2017 е секретар на парламентарната група на „БСП лява България“. Беше член на ВС на БСП.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини