Избори 2024

Водещи новини

Безплатни прожекции ще радват най-малките и тази пролет на Детския кинофестивал

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Безплатни прожекции ще радват най-малките и тази пролет на Детския кинофестивал

Безплатни прожекции ще радват най-малките и тази пролет в „LUCKY – Дом на киното“ – всеки уикенд от 6-ти до 28-ми април.

Някои от най-касовите заглавия за деца от изминалата година са селектирани за програмата на Детския кинофест, която ще представи 2D филми, дублирани на български език. Хитове като „Желание“, „Уонка“, „Тролчета: бандата се събира“, „Спайдър-мен“ и др. ще радват децата в четирите поредни уикенда на Детски филмов фестивал от 11:00 и 13:00 часа. Безплатните билети за деца и тези за възрастни на цена 6 лв,  се получават от касата на киното след 10:00 часа в деня на прожекцията.

За първа година фестивалът си партнира с най-награждаваната образователна платформа в България – Уча.се, благодарение, на която ще бъдат представени поредица от любопитни и полезни видеоматериали преди началото на всеки филм. Децата ще имат възможност да се запознаят с важни теми като здравословно хранене, уменията на 21ви век, българското кино, професии на бъдещето и др. Във финала на фестивала ще бъде изтеглена и томбола с награди – безплатни абонаменти от Уча.се.

Детски филмов фестивал е част от Културния календар на Пловдив и дава възможност на най-малките да се срещнат с магията на седмото изкуство. Той се организира от фирма „Артфилм“ с финансовата подкрепа на Община Пловдив.

Пълна програма на фестивала и условия за посещение ще намерите във фейсбук страницата на Детски филмов фестивал – Пловдив, сайта kinolucky.com и на билетна каса в LUCKY – Дом на киното.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив