Избори 2024

Водещи новини

Безплатна прожекция на четири филма за празника на българското кино – 13 януари в Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Безплатна прожекция на четири филма за празника на българското кино - 13 януари в Пловдив

По повод 109 години от първата прожекция на български филм, Национален филмов център – София кани пловдивчани на 13-и януари в Лъки – Дом на киното от 19:00 часа на прожекция на четири български филма, с които ще бъде отбелязан празника. Прожекции в същия ден и час ще има и в София и Варна. Всяка прожекция в инициативата е с вход свободен.

Организаторите са подбрали филми, които безспорно се отличиха с постижения през изминалата 2023-та година на фестивалите за игрално кино „Златна роза“ и документално и анимационно кино „Златен ритон“. Ще видим филмите: „Следа“ –  награда за анимационен филм „Златен ритон“ 2023; „Тихо в снега“ – награда за късометражен игрален филм „Златна роза“ 2023;

„Киноекстремисти“ – документален филм, награда на Националната филмотека в рамките на фестивала „Златен ритон“ 2023;  „Обезличаване“ – награда за дебют за анимационен филм „Златен ритон“ 2023.

В честването на празника ще се включат в София: Филмотечно кино „Одеон“, Културен център Г8, Евросинема, Сцена „Дерида“. В Пловдив – Lucky, Дом на киното, във Варна – ФКЦ, а в кино „Влайкова“ ще се прожектира „Търси се съпруг за мама“, с който ще бъде отбелязан 80-годишния юбилей на неповторимата Цветана Манева.

Не пропускайте възможността да си припомните стари класики, но и да видите новото българско кино, с вълнуващи сюжети, емоционални актьорски превъплъщения и силно операторско майсторство!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив