БЧК изпрати екип да помага на засегнатите хора в района на Карлово

Във връзка с усложнената обстановка, интензивните валежи и наводненията в района на Карлово, от вчера Областната организация на БЧК – Пловдив изпрати екип на място. Той посети най-засегнатите райони и проведе срещи с представители на местната власт за извършване оценка на нуждите в Карлово и околните населени места с ограничен достъп, предаде БГНЕС. Екип на Общинската организация на БЧК в Карлово посети болницата, където са настанени част от евакуираните, на които бе оказана първа психологическа помощ и им бяха предоставени вода и храна, съобщиха от БЧК. Проведени бяха допълнителни срещи с областния управител Ангел Стоев и с кметовете на засегнатите населените места за прецизиране на нуждите. От тази сутрин два екипа на БЧК са на терен на територията на община Карлово и в село Каравелово – едно от най-засегнатите от наводненията места. Най-належащи са нуждите от питейна (минерална) вода за 5000 души и материали от първа необходимост за 100 души от евакуираните, които БЧК осигурява. Екипите на БЧК остават на място, за да оказват подкрепа на всички нуждаещи се.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Наводнение в Карлово - Богдан - Каравелово - Слатина
Снимка: община Карлово

Във връзка с усложнената обстановка, интензивните валежи и наводненията в района на Карлово, от вчера Областната организация на БЧК – Пловдив изпрати екип на място. Той посети най-засегнатите райони и проведе срещи с представители на местната власт за извършване оценка на нуждите в Карлово и околните населени места с ограничен достъп, предаде БГНЕС.

Екип на Общинската организация на БЧК в Карлово посети болницата, където са настанени част от евакуираните, на които бе оказана първа психологическа помощ и им бяха предоставени вода и храна, съобщиха от БЧК.

Проведени бяха допълнителни срещи с областния управител Ангел Стоев и с кметовете на засегнатите населените места за прецизиране на нуждите.

От тази сутрин два екипа на БЧК са на терен на територията на община Карлово и в село Каравелово – едно от най-засегнатите от наводненията места. Най-належащи са нуждите от питейна (минерална) вода за 5000 души и материали от първа необходимост за 100 души от евакуираните, които БЧК осигурява.

Екипите на БЧК остават на място, за да оказват подкрепа на всички нуждаещи се.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини