В Пловдив / Общество / БЧК изпрати екип да помага на засегнатите хора в района на Карлово

БЧК изпрати екип да помага на засегнатите хора в района на Карлово

Във връзка с усложнената обстановка, интензивните валежи и наводненията в района на Карлово, от вчера Областната организация на БЧК – Пловдив изпрати екип на място. Той посети най-засегнатите райони и […]

Във връзка с усложнената обстановка, интензивните валежи и наводненията в района на Карлово, от вчера Областната организация на БЧК – Пловдив изпрати екип на място. Той посети най-засегнатите райони и проведе срещи с представители на местната власт за извършване оценка на нуждите в Карлово и околните населени места с ограничен достъп, предаде БГНЕС.

Екип на Общинската организация на БЧК в Карлово посети болницата, където са настанени част от евакуираните, на които бе оказана първа психологическа помощ и им бяха предоставени вода и храна, съобщиха от БЧК.

Проведени бяха допълнителни срещи с областния управител Ангел Стоев и с кметовете на засегнатите населените места за прецизиране на нуждите.

От тази сутрин два екипа на БЧК са на терен на територията на община Карлово и в село Каравелово – едно от най-засегнатите от наводненията места. Най-належащи са нуждите от питейна (минерална) вода за 5000 души и материали от първа необходимост за 100 души от евакуираните, които БЧК осигурява.

Екипите на БЧК остават на място, за да оказват подкрепа на всички нуждаещи се.

Източник: Darik.bg
Send this to a friend