БАБХ затвори голям супермаркет в Пловдив заради хлебарка в топлата витрина

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) затвори временно голям супермаркет в Пловдив, заради хлебарка в топлата витрина на магазина. Предприети са извънредни мерки за дезинсекция, като супермаркетът е третиран три пъти. При последваща проверка е установено, че те обаче не са напълно ефективни, поради което е връчено разпореждане за спиране на дейността по изпичане на място на месни разфасовки и заготовки, и съхранение на готови храни в магазина. В помещението за приготвяне на топли храни също е установено наличието на умрели хлебарки. То също е затворено и са предприети извънредни мерки за дезинсекция. Извършено е основно почистване, както на супермаркета, така и на обекта за производство на кулинарни изделия на фирмата. Предприети са мерки за смяна на фирмата, която извършва дезинсекция на супер маркета.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Хлебарка

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) затвори временно голям супермаркет в Пловдив, заради хлебарка в топлата витрина на магазина. Предприети са извънредни мерки за дезинсекция, като супермаркетът е третиран три пъти.

При последваща проверка е установено, че те обаче не са напълно ефективни, поради което е връчено разпореждане за спиране на дейността по изпичане на място на месни разфасовки и заготовки, и съхранение на готови храни в магазина.

В помещението за приготвяне на топли храни също е установено наличието на умрели хлебарки. То също е затворено и са предприети извънредни мерки за дезинсекция.

Извършено е основно почистване, както на супермаркета, така и на обекта за производство на кулинарни изделия на фирмата. Предприети са мерки за смяна на фирмата, която извършва дезинсекция на супер маркета.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини