„Арт Позитив“ с 16-то издание, посветено на екологичната темата като начин на живот

Сдружение „Изкуство днес“ кани пловдивчани и гости на града на откриването на тазгодишното издание на „Арт Позитив“ – „ЕКО“, което ще се състои в петък – 17 март от 18 часа в галерия „Капана“, ул. „Райко Даскалов“ 29. „Арт Позитив“ е проект силно повлиян от актуалността на времето и всяка година поставя задачи пред артистите, свързани с осмислянето и въплътяването на ключови в момента теми. Това е 16-тото издание. Авторите имат пълна свобода да изразят себе си чрез всеки формат на съвременното изкуство – видео, инсталация, живопис, фотография, пърформанс и прочие. Те работят поотделно, но заедно като в творческа лаборатория инсталират творбите си в пространството на галерията, което допринася за тяхното вдъхновение и опит и обогатява цялостната артистична среда в град Пловдив. Тази година „Арт Позитив“, освен че повдига темата за еко-устойчивост, връзка с околната среда и съзнателна консумация, ще осъществи изложба, която се стреми да е с възможно най-малко отпадък (zero waste) и всички произведения в нея да бъдат предимно от органични или рециклирани материали (recycle, up-cycle). По този начин освен, че се отразява самата нужда на човечеството в момента за „завръщане“ и интегриране на природния начин на мислене, се дава възможност да се изследват различните практики в изкуството, […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Арт Позитив 2023

Сдружение „Изкуство днес“ кани пловдивчани и гости на града на откриването на тазгодишното издание на „Арт Позитив“ – „ЕКО“, което ще се състои в петък – 17 март от 18 часа в галерия „Капана“, ул. „Райко Даскалов“ 29.

„Арт Позитив“ е проект силно повлиян от актуалността на времето и всяка година поставя задачи пред артистите, свързани с осмислянето и въплътяването на ключови в момента теми. Това е 16-тото издание. Авторите имат пълна свобода да изразят себе си чрез всеки формат на съвременното изкуство – видео, инсталация, живопис, фотография, пърформанс и прочие. Те работят поотделно, но заедно като в творческа лаборатория инсталират творбите си в пространството на галерията, което допринася за тяхното вдъхновение и опит и обогатява цялостната артистична среда в град Пловдив.

Тази година „Арт Позитив“, освен че повдига темата за еко-устойчивост, връзка с околната среда и съзнателна консумация, ще осъществи изложба, която се стреми да е с възможно най-малко отпадък (zero waste) и всички произведения в нея да бъдат предимно от органични или рециклирани материали (recycle, up-cycle). По този начин освен, че се отразява самата нужда на човечеството в момента за „завръщане“ и интегриране на природния начин на мислене, се дава възможност да се изследват различните практики в изкуството, свързани с един по-екологичен и ограничен начин на създаване и представяне на творческия продукт.

Артистите в изложбата са : Велина Христова, Гергана Табакова, Дориан Болка, Ду Сяокун, Евгени Младенов, Евелина Нова, Емил Миразчиев, Ива Вачева, Иван Иванов, Надя Генова, Осман Юсеинов, Райчо Станев, Саркис Нерсесян, Севдалина Кочевска, Соня Митова, Харита Асумани, Цветанка Борносузова, Цветелина Ангелова, Явор Костадинов.

Проектът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града и Гьоте-Институт.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини