Арестуваха 42-годишен криминално проявен пловдивчанин да шофира дрогиран

В РУ-Стамболийски е образувано бързо производство срещу мъж, шофирал дрогиран и под въздействие на алкохол. Вчера сутринта, край село Оризари на пътя между Пловдив и Асеновград, настъпила катастрофа с материални щети между „БМВ“ и „Пежо“. При отработване на сигнала полицейските служители изпробвали двамата водачи и се оказало, че 57-годишният зад волана на първия автомобил е употребил алкохол над 1,5 промила. По време на проверката на униформените направило впечатление неадекватното поведение на шофьора, което било съпроводено с агресия. Последвал и тест с драг чек, който отчел положителен резултат. Мъжът не пожелал да даде кръвна проба за химически анализ. С полицейска заповед той е задържан за едно денонощие. Към 16 ч. същия ден друг дрогиран водач попаднал в ареста на Шесто РУ в Пловдив. 42-годишният криминално проявен и осъждан мъж е засечен в квартал „Столипиново“ да управлява лек автомобил „Опел“, а при задържането също отказал да даде кръв за медицинско изследване. Срещу него се води бързо производство.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, белезници, арест, задържан

В РУ-Стамболийски е образувано бързо производство срещу мъж, шофирал дрогиран и под въздействие на алкохол. Вчера сутринта, край село Оризари на пътя между Пловдив и Асеновград, настъпила катастрофа с материални щети между „БМВ“ и „Пежо“. При отработване на сигнала полицейските служители изпробвали двамата водачи и се оказало, че 57-годишният зад волана на първия автомобил е употребил алкохол над 1,5 промила. По време на проверката на униформените направило впечатление неадекватното поведение на шофьора, което било съпроводено с агресия. Последвал и тест с драг чек, който отчел положителен резултат. Мъжът не пожелал да даде кръвна проба за химически анализ. С полицейска заповед той е задържан за едно денонощие.

Към 16 ч. същия ден друг дрогиран водач попаднал в ареста на Шесто РУ в Пловдив. 42-годишният криминално проявен и осъждан мъж е засечен в квартал „Столипиново“ да управлява лек автомобил „Опел“, а при задържането също отказал да даде кръв за медицинско изследване. Срещу него се води бързо производство.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини