Избори 2024

Водещи новини

Апелативният съд остави в ареста мъж, обвинен в опит за убийство

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Съд, присъда

Пловдивският апелативен съд отхвърли като неоснователна жалба за промяна на мярката за неотклонение от задържане под стража в по-лека на И. Ш., който е обвинен в опит за убийство и го остави в ареста.

Срещу него е повдигнато обвинение, за това, че в ранните часове на 10.08.2023 г. в Асеновград, след скандал, е направил опит да убие своя съгражданин С. А., като го е пробол с нож в корема. Само навременната лекарска намеса е спасила живота на пострадалия.

Апелативните съдии не приемат за основателна тезата на защитата, че обвиняемият е бил в ситуация на неизбежна отбрана, тъй като събраните доказателства сочат, че именно той е инициирал сбиването. Въпреки че няма опасност да се укрие предвид постоянния адрес и наличието на семейство, за което полага грижи, същият има лоши характеристични данни, проявява агресия и при по-лека мярка за неотклонение има опасност да извърши престъпление. За това определението на Окръжен съд – Пловдив, с което е отхвърлено искането на И. Ш. за промяна на мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека, като правилно и законосъобразно, е потвърдено.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл. 16 от НПК обвиняемият се счита за невинен до завършване на наказателното производство с влязла в сила присъда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив