Избори 2024

Водещи новини

Апел за даряване на дрехи и обувки за Милен от Богдан

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Наводнение - село Богдан - Милен
Снимка: Дарик

Апел за даряване на дрехи и обувки за млад мъж от Богдан, изгубил цялото си имущество, отправиха в социалните мрежи доброволци, които през уикенда за пореден път са се включили в разчистването на Карловския регион, пострадал много сериозно при огромното водно бедствие от началото на месеца.

Мъжът се казва Милен, 92-ри набор е. Изкарал е късмет, защото по време на приливната вълна е бил на работа. Къщата му е разрушена, тя е една от първите, посрещнала бедствието. Освен името, на Милен му е останала и една торба дрехи. Автомобилът, който е бил пред дома му, все още не е намерен.

Въпреки нещастието, което го е сполетяло, Милен всеки ден е с лопата или кирка по дворовете на хората, казват за него другите доброволци. В момента той спи в приятели, които са го подслонили.

От доброволното формирование „Мейдей“ се ангажират, че ще направят всичко възможно, за да помогнат на този българин. Уведомена е и Националната асоциация на доброволците в България.

На първо време обаче на Милен му трябват дрехи и обувки. Доброволците призовават още, ако някой може да помогне и с парични средства, да го направи, като се свърже с формированието им в социалните мрежи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив