Ангел Стоев сигнализира кметовете за опити за незаконно получаване на данни от ГРАО

Областният управител на Област Пловдив Ангел Стоев изпрати днес писмо до всички кметове на общини на територията на областта заради опити на неизвестни лица да получат неправомерно достъп до данни от общинските отдели „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО). „Лицата се идентифицират посредством твърдението, че са Областен управител на област Пловдив или Главен секретар на Областна администрация – Пловдив. Последното не само не отговаря на истината, но и е в пълен противовес с трайно утвърдената практика за обмяна на информация между органите на местно самоуправление и държавната администрация“, се казва в писмото на Ангел Стоев. Той настоява служителите на всички общински отдели на ГРАО да бъдат информирани да не приемат за достоверни подобни обаждания и да не предоставят информация извън определените правила. Ако бъдат засечени подобни опити, Областна администрация да бъде уведомена незабавно.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Ангел Стоев
Снимка: областна администрация Пловдив

Областният управител на Област Пловдив Ангел Стоев изпрати днес писмо до всички кметове на общини на територията на областта заради опити на неизвестни лица да получат неправомерно достъп до данни от общинските отдели „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО).

„Лицата се идентифицират посредством твърдението, че са Областен управител на област Пловдив или Главен секретар на Областна администрация – Пловдив. Последното не само не отговаря на истината, но и е в пълен противовес с трайно утвърдената практика за обмяна на информация между органите на местно самоуправление и държавната администрация“, се казва в писмото на Ангел Стоев. Той настоява служителите на всички общински отдели на ГРАО да бъдат информирани да не приемат за достоверни подобни обаждания и да не предоставят информация извън определените правила. Ако бъдат засечени подобни опити, Областна администрация да бъде уведомена незабавно.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини