Избори 2024

Водещи новини

Ангел Стоев и Здравко Димитров откриха фотоизложба по повод „15 години в Европейския съюз“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Ангел Стоев и Здравко Здравков - фотоизложба по повод 15 години в Европейския съюз
Снимка: областна администрация Пловдив

Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев участва в официалното откриване на фотоизложба „15 години в Европейския съюз. Промяната“. Тя се реализира от вестник „Марица” и „Хермес Медия” и е част от тазгодишната им кампания „Пловдив през годините“. Събитието беше уважено също от кмета на Пловдив Здравко Димитров и председателя на Общински съвет – Пловдив Александър Държиков. Паната от  изложбата, разположена на площад „Римски стадион“, показват как се е развил градът през последните 15 години и кои са ключовите проекти, които са реализирани  с подкрепата на европейските фондове.

„През вече далечната 2006 г. българският народ направи своя цивилизационен избор и от 1 януари 2007 г. ние сме членове на ЕС. За този период Пловдив и регионът се развиха изключително интензивно благодарение на институционалната и финансовата подкрепа на ЕС, което от своя страна привлече много частни инвестиции, които превърнаха региона в най-бързо развиващия се индустриален център в България“. Това заяви в обръщението си областният управител и подчерта, че не случайно и една от задачите на новоизбраното Народно събрание е да одобри пакет от закони, които позволяват да бъдат усвоени средства от Плана за възстановяване и развитие. По думите му държавните и общинските институции всеки ден с работата си трябва да защитават цивилизационния  ни избор. „Хората трябва да  виждат, да усещат, че живеят във все по-хубав град, във все по-хубава област, все по-хубава България“, заяви още Ангел Стоев.

Експозицията ще остане на Римския стадион до 4 декември. Чрез обектива на фотографите на „Марица“ пловдивчани и гостите на града ще могат да видят как европейските фондове спомогнаха за подобряване на зелената система и на инфраструктурата в Пловдив, за благоустрояването на градската среда. Част от експозицията е посветена и на пловдивския бизнес, който продължи и своя възход след приемането на страната ни в ЕС. В нея могат да се видят и постиженията на някои от най-големите университети в града, които не спират да надграждат високия стандарт на обучение на студентите си с участие в различни международни проекти.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив