В Пловдив / Общество / Акция по почистване на 11 км от река Марица ще се проведе пред този уикенд

Акция по почистване на 11 км от река Марица ще се проведе пред този уикенд

Акция по почистване на 11 км от река Марица ще се проведе пред този уикенд. Инициативата, наречена „Зелена миля“, ще обходи протежението на реката от Околовръстното шосе, посока Пазарджик, до […]

Акция по почистване на 11 км от река Марица ще се проведе пред този уикенд. Инициативата, наречена „Зелена миля“, ще обходи протежението на реката от Околовръстното шосе, посока Пазарджик, до остров Адата. Началният час на почистването е 14.00 часа в събота, а сборният пункт за всички желаещи да се включат паркинга до моста на Адата.

Организаторите ще разделят доброволците символично на две групи – такива с опит и екипировка и „любители“. Хората със собствена екипировка ще се включат в дългото почистване на реката, което ще е около 9 км.  Останалите ще бъдат разделени на групи и ще им се направи първоначален инструктаж.

Всички доброволци е добре да бъдат добре облечени с непромокаеми  дрехи, дълги панталони и обувки, както и да имат резервен чифт дрехи, съветват организаторите. След инструктажа част от тях ще бъдат качени по лодките и извозени до острова на Адата, който ще почистят по крайбрежието му. По-опитните доброволци ще почистят северния и южния бряг на река Марица до самия бараж.

Акцията се организира от Сдружение „BG Бъди активен“ в партньорство със два спортни водни клуба, РИОСВ – Пловдив и комунална фирма от града.

Доброволците могат да се регистрират предварително за участието на сайта на инициативата.

Източник: Darik.bg
Send this to a friend