Избори 2024

Водещи новини

Акция по почистване на 11 км от река Марица ще се проведе пред този уикенд

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Река Марица в Пловдив

Акция по почистване на 11 км от река Марица ще се проведе пред този уикенд. Инициативата, наречена „Зелена миля“, ще обходи протежението на реката от Околовръстното шосе, посока Пазарджик, до остров Адата. Началният час на почистването е 14.00 часа в събота, а сборният пункт за всички желаещи да се включат паркинга до моста на Адата.

Организаторите ще разделят доброволците символично на две групи – такива с опит и екипировка и „любители“. Хората със собствена екипировка ще се включат в дългото почистване на реката, което ще е около 9 км.  Останалите ще бъдат разделени на групи и ще им се направи първоначален инструктаж.

Всички доброволци е добре да бъдат добре облечени с непромокаеми  дрехи, дълги панталони и обувки, както и да имат резервен чифт дрехи, съветват организаторите. След инструктажа част от тях ще бъдат качени по лодките и извозени до острова на Адата, който ще почистят по крайбрежието му. По-опитните доброволци ще почистят северния и южния бряг на река Марица до самия бараж.

Акцията се организира от Сдружение „BG Бъди активен“ в партньорство със два спортни водни клуба, РИОСВ – Пловдив и комунална фирма от града.

Доброволците могат да се регистрират предварително за участието на сайта на инициативата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив