Събрани са 33 листа с 490 подписа за присъединяване на Белащица към Пловдив

Какво следва от тук нататък и кое е най-доброто решение за жителите на Белащица, след като Инициативният комитет за присъединяването на селото към Пловдив внесе в общинските съвети на Родопи и Пловдив подписката на хората на селото за провеждане на референдум. Събрани са 33 листа с 490 подписа, положени собственоръчно от жители с постоянен адрес в селото. Подписката е придружена с мотиви, както и мотивирано писма в подкрепя от кмета на селото. В рамките на месец двата Общински съвета трябва да насрочат сесии по казуса. Желанието на искащите да се присъединят към Пловдив е Белащица да си остане село и да придобие статут на 7-мото кметство на града.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Белащица
Снимка: Гайд България

Какво следва от тук нататък и кое е най-доброто решение за жителите на Белащица, след като Инициативният комитет за присъединяването на селото към Пловдив внесе в общинските съвети на Родопи и Пловдив подписката на хората на селото за провеждане на референдум.

Събрани са 33 листа с 490 подписа, положени собственоръчно от жители с постоянен адрес в селото. Подписката е придружена с мотиви, както и мотивирано писма в подкрепя от кмета на селото.

В рамките на месец двата Общински съвета трябва да насрочат сесии по казуса.

Желанието на искащите да се присъединят към Пловдив е Белащица да си остане село и да придобие статут на 7-мото кметство на града.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини