Избори 2024

Водещи новини

40 семейства от „Тракия“ получиха дарения за празниците

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
40 семейства от "Тракия" получиха дарения за празниците

Лайънс клуб „Евридика“ и Мъжки Лайънс клуб Пловдив зарадваха 40 семейства с дарение за празниците. Днес, на Игнажден, представители на клубовете сами приготвиха пакетите с традиционните за Коледната и Новогодишната трапеза храни – от сладкишите, олиото, пакетираните продукти, плодовете и месото до шампанското. Освен това имаше перилни и козметични продукти. За всяко семейство дарителите бяха приготвили сувенири и картички с парична сума, за да може хората в затруднение да посрещнат по-спокойно празничните дни.

Със съдействието на представители на районните администрации те стигнаха до домовете на 20 нуждаещи се семейства в „Тракия” и още толкова в „Южен”.

Според традицията от Игнажден започват Коледните празници. По това кой човек първи влезе в дома, се гадае за здравето и плодородието през идващата година. Ако се случи първият гост да е добър, то и годината ще е добра.

Днес в домовете на нуждаещите се от районите „Тракия” и „Южен”  от Лайънс клуб „Евридика“  и Мъжки Лайнс клуб Пловдив занесоха не само продукти. Те внесоха топлина и надежда за по-добри и спокойни дни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив