3 недоносени бебета бяха спасени от лекари от УМБАЛ Свети Георги

Отделението по неонатология на Университетска болница „Свети Георги“ постигна забележителен успех, като спаси три преждевременно родени бебета. Триото се състои от две момчета, едното от които е с тегло при раждането 860 грама, а другото – 1080 грама, както и малко по-голямо момиченце, което при раждането си тежи 1500 грама. И трите бебета са се развивали добре под грижите на отделението и са били изписани, след като са достигнали тегло в диапазона 2300-2500 грама, както съобщава началникът на отделението д-р Славея Неделчева. Д-р Неделчева обяснява тези благоприятни резултати най-вече с модерното оборудване на отделението, включващо най-съвременни респиратори. Отделението по неонатология се слави като едно от най-модерните по рода си в страната, в което работи изключително опитен екип, специализиран в грижите за новородени с изключително ниско тегло и намаляването на свързаните с тях рискове. Ангажиментът им да предоставят първокласни, всеобхватни грижи ги кара постоянно да остават в челните редици на напредъка в неонатологията. През последните шест месеца това отделение, най-голямото по рода си в Южна България, не само се грижи за недоносени бебета, но и предоставя специализирани грижи за деца, възстановяващи се след тежки операции. Д-р Неделчева обяснява, че благодарение на тази двойна роля всичките 46 легла са постоянно заети, което […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Недоносено бебе, кувьоз, инкубатор

Отделението по неонатология на Университетска болница „Свети Георги“ постигна забележителен успех, като спаси три преждевременно родени бебета. Триото се състои от две момчета, едното от които е с тегло при раждането 860 грама, а другото – 1080 грама, както и малко по-голямо момиченце, което при раждането си тежи 1500 грама.

И трите бебета са се развивали добре под грижите на отделението и са били изписани, след като са достигнали тегло в диапазона 2300-2500 грама, както съобщава началникът на отделението д-р Славея Неделчева. Д-р Неделчева обяснява тези благоприятни резултати най-вече с модерното оборудване на отделението, включващо най-съвременни респиратори. Отделението по неонатология се слави като едно от най-модерните по рода си в страната, в което работи изключително опитен екип, специализиран в грижите за новородени с изключително ниско тегло и намаляването на свързаните с тях рискове. Ангажиментът им да предоставят първокласни, всеобхватни грижи ги кара постоянно да остават в челните редици на напредъка в неонатологията.

През последните шест месеца това отделение, най-голямото по рода си в Южна България, не само се грижи за недоносени бебета, но и предоставя специализирани грижи за деца, възстановяващи се след тежки операции. Д-р Неделчева обяснява, че благодарение на тази двойна роля всичките 46 легла са постоянно заети, което подчертава решаващата роля на това отделение в техния регион.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини