272-ма кандидат-депутати ще атакуват следващия парламент от Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Гласуване с машина - избори
Снимка: ЦИК

Политически трансфери, листи с по един кандидат, водач певец, както и лице с криминално минало – това показва детайлната справка в листите на политическите партии и коалиции за предстоящите избори на 2 април от Пловдив и областта.

272-ма кандидат-депутати ще атакуват следващия парламент от Пловдив град. Те са регистрирани от общо 21 политически субекта, заяви за Дарик председателят на районната избирателна комисия Калоян Сухоруков.

234 са кандидатите за народни преставители от Пловдив област, обобщи от своя страна и председателят на районната избирателна комисия Янко Радунчев.

Впечатление в областта прави „късата“( от 10 души)  листа на БСП, при положение, че „Неутрална България“ с водач генерал Димитър Шивиков е регистрирала листа с 21 лица.

За непълната листа на социалистите на Корнелия Нинова обективни причини има и те са факт и в листите на партиите и коалициите за 2 април от Пловдив и областта – стари кадри на партията столетница са на челните позиции в други политически субекти: изключеният наскоро от партията на Корнелия Нинова Валери Жаблянов е водач на новото политическо обединение „Левицата“, а приближеният до бизнесмена Георги Гергов и бивш депутат и висш член на БСП Георги Търновалийски е на второ място в листите на „Български възход“.

Политическите трансфери не свършват дотук. Бившият народен представител от „Български възход“ – пловдивчанката Лилия Недева, която напусна партията на Стефан Янев, води 12-членната листа на коалицията в Пловдив на Ива Митева и Любомир Каримански „Заедно“.

Александър Томов е водач на „Българска социалдемокрация -Евролевица“, а на челните места в „Неутрална България“ са бившият депутат от „Атака“ Павел Шопов и екс заместник областният управител, отново от партията на Волен Сидеров – Димитър Керин.

Светльо Витков води 7-членната си листата на партията си „Глас народен“ в Пловдив град,  а Венцислав Ангелов, по-известен с прякора си Чикагото – бившият катаджия, съден за трафик на дрога, е първият, регистрирал листите на партията си „Истината и само истината“ в Пловдив и областта.

Две са кандидат-депутатските листите в Пловдив и областта с по един кандидат – това са политическа партия “Българско национално обединение“ и Социалистическа партия „Български път“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл
© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив