27-годишната Елисавета Станева е починала от сърдечно заболяване

Смъртта на 27-годишната Елисавета Станева починала в пловдивската университетска болница „Свети Георги“, е причинена от сърдечно заболяване. Това показват резултатите от патолого-анатомичната аутопсия, направена след вътрешната проверка на лечебното заведение, започнала след твърденията на майката на починалата пред медиите, че дъщеря ѝ “не е получила адекватна помощ в болницата“. От лечебното заведение съобщават, че не са установени нарушения на лечебно-диагностичния процес от страна на лекарите от Отделение по спешна медицина, Клиника по инфекциозни болести и Клиника по анестезиология и интензивно лечение. Комисията е приела, че най-вероятната причина за смъртта е съществуващата, но недоказана до този момент сърдечна патология. Окръжна прокуратура проверява случая с починалата 27-годишна Елисавета Станева Припомням, че пет дни след постъпването си в болницата,  27-годишната жена внезапно пада и загубва съзнание. Регистрирано е спиране на сърдечната й и дихателната дейност. Незабавно е започнала реанимация, но за съжаление тя почива. От прокуратурата също проверяват смъртта на 27-годишната жена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
УМБАЛ Свети Георги - Спешен сектор

Смъртта на 27-годишната Елисавета Станева починала в пловдивската университетска болница „Свети Георги“, е причинена от сърдечно заболяване. Това показват резултатите от патолого-анатомичната аутопсия, направена след вътрешната проверка на лечебното заведение, започнала след твърденията на майката на починалата пред медиите, че дъщеря ѝ “не е получила адекватна помощ в болницата“.

От лечебното заведение съобщават, че не са установени нарушения на лечебно-диагностичния процес от страна на лекарите от Отделение по спешна медицина, Клиника по инфекциозни болести и Клиника по анестезиология и интензивно лечение. Комисията е приела, че най-вероятната причина за смъртта е съществуващата, но недоказана до този момент сърдечна патология.

Окръжна прокуратура проверява случая с починалата 27-годишна Елисавета Станева

Припомням, че пет дни след постъпването си в болницата,  27-годишната жена внезапно пада и загубва съзнание. Регистрирано е спиране на сърдечната й и дихателната дейност. Незабавно е започнала реанимация, но за съжаление тя почива.

От прокуратурата също проверяват смъртта на 27-годишната жена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини