11 сирийски мигранти са заловени в Пловдив

11 сирийски мигранти са заловени в Пловдив. Около 8,20 сутринта на бул. „Княгиня Мария Луиза“ в града полицейски патрул, който се движел в района, забелязал миниван, който бил претоварен. Служителите на МВР подали звуков и светлинен сигнал, но колата не спряла и продължила движението си. След около 300 метра автомобилът бил спрян. Полицейските служители установили, че вътре се намирали 11 чужденци – граждани на Сирия, всички мъже. Водач на автомобила е бил сирийски гражданин, който е с адресна регистрация в Пловдив и е бил в процедура на получаване на статут на бежанец. Автомобилът е бил с регистрационни номера от друго превозно средство, което е с прекратена регистрация. Районна прокуратура – Пловдив и в момента извършва действия по разследването. Предстои спрямо водача на автомобила да бъде повдигнато обвинение и да бъде задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР - полиция

11 сирийски мигранти са заловени в Пловдив. Около 8,20 сутринта на бул. „Княгиня Мария Луиза“ в града полицейски патрул, който се движел в района, забелязал миниван, който бил претоварен. Служителите на МВР подали звуков и светлинен сигнал, но колата не спряла и продължила движението си.

След около 300 метра автомобилът бил спрян. Полицейските служители установили, че вътре се намирали 11 чужденци – граждани на Сирия, всички мъже. Водач на автомобила е бил сирийски гражданин, който е с адресна регистрация в Пловдив и е бил в процедура на получаване на статут на бежанец. Автомобилът е бил с регистрационни номера от друго превозно средство, което е с прекратена регистрация.

Районна прокуратура – Пловдив и в момента извършва действия по разследването. Предстои спрямо водача на автомобила да бъде повдигнато обвинение и да бъде задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини