Над 6000 души са били измамени за по-добро позициониране на реклама в интернет

Над 6000 души от цялата страна са станали жертва на измама за по-добро позициониране на реклама в интернет, съобщиха от пловдивската прокуратура. С повдигнати обвинения към момента са три лица – двама управители и директор на търговско дружество със седалище в София, към което всеки от пострадалите е изпращал по куриерска фирма между 180 лв. и 220 лв. за услугата. Тримата обвиняеми наемали служители, които чрез телефонни обаждания намирали „клиенти“ – фирми и граждани с конкретен бизнес, на които предлагали осигуряването на реклама с водещо място в най-голямата интернет търсачка. Установените пострадали до момента са предимно от Пловдив и областта. След като рекламата не се появила на обещаното място в интернет търсачката, е била подадена жалба в полицията. Разпитани са над 120 свидетели, извършени са претърсвания и изземвания по случая. Обвиняемите са задържани за 72 часа. Разследването продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Апелативна прокуратура - Пловдив

Над 6000 души от цялата страна са станали жертва на измама за по-добро позициониране на реклама в интернет, съобщиха от пловдивската прокуратура. С повдигнати обвинения към момента са три лица – двама управители и директор на търговско дружество със седалище в София, към което всеки от пострадалите е изпращал по куриерска фирма между 180 лв. и 220 лв. за услугата.

Тримата обвиняеми наемали служители, които чрез телефонни обаждания намирали „клиенти“ – фирми и граждани с конкретен бизнес, на които предлагали осигуряването на реклама с водещо място в най-голямата интернет търсачка.

Установените пострадали до момента са предимно от Пловдив и областта. След като рекламата не се появила на обещаното място в интернет търсачката, е била подадена жалба в полицията.

Разпитани са над 120 свидетели, извършени са претърсвания и изземвания по случая.

Обвиняемите са задържани за 72 часа.

Разследването продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини