Жив Филипопол събра пловдивчани на знакови места на Главната (СНИМКИ)

Огнен спектакъл на трупата „Палячи” и интересни исторически възстановки на „Белите орли”, „Дукс Антика”, „Мос Майорум Улпие Сердице“ и „Чигот” привлякоха вниманието на пловдивчани и гостите на града през уикенда. В рамките на двудневния проект „Жив Филипопол” пространства като Форумите Север, Запад и Изток и зоната пред Римския стадион станаха арена на демонстрации на бита и занаятите, бойните умения на участниците. Събитието даде още повече цвят на интензивния културен живот в Пловдив през почивните дни и накара мнозина да поспрат и да послушат интересните истории, разказани от участниците. Проектът „Жив Филипопол – портал за пътуване през времето“ се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“, програма „Любителско творчество`2022″, и фондация „Пловдив 2019″. Организатор на събитието е Сдружение за исторически възстановки „Филипопол“.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email

Огнен спектакъл на трупата „Палячи” и интересни исторически възстановки на „Белите орли”, „Дукс Антика”, „Мос Майорум Улпие Сердице“ и „Чигот” привлякоха вниманието на пловдивчани и гостите на града през уикенда.

В рамките на двудневния проект „Жив Филипопол” пространства като Форумите Север, Запад и Изток и зоната пред Римския стадион станаха арена на демонстрации на бита и занаятите, бойните умения на участниците.

Събитието даде още повече цвят на интензивния културен живот в Пловдив през почивните дни и накара мнозина да поспрат и да послушат интересните истории, разказани от участниците.

Проектът „Жив Филипопол – портал за пътуване през времето“ се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“, програма „Любителско творчество`2022″, и фондация „Пловдив 2019″. Организатор на събитието е Сдружение за исторически възстановки „Филипопол“.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини