Завърши изграждането на две пешеходни пътеки в „Западен“

Завърши изграждането на две пешеходни пътеки в „Западен“. Те са изцяло нови и се намират на ключови места в района. Едната пътека е на булевард „Свобода“, в участъка между бул. „Копривщица“ и ул. „Владивосток“. Тя е точно срещу пресечката на улица „Инженер Стефан Христов Гешов“ и вече осигурява безпрепятствено преминаване на гражданите към големите хранителни магазини на Пещерско шосе. Към нея е изграден и подход от алеята на бул. „Свобода“. Втората пътека е на бул. „Шести септември“ край Гребната база. Тя осигурява безопасно пресичане на всички, които минават по новоизградената алея на ул. „Рая“. Тази пешеходна пътека е само с маркировка, но преди и след нея ще има изкуствени неравности на пътя, които да ограничат скоростта. „През последните години инвестираме в безопасността на гражданите. Изградихме няколко повдигнати пешеходни пътеки, поставяме и изкуствени неравности по пътищата, за да ограничим скоростта, тъй като именно бързото шофиране е една от основните причини за инциденти. Искам да благодаря на жителите на района, които често ни съдействат с идеи и  предложения за изграждане на подобни съоръжения. Ще продължим да правим всичко възможно, за да обезпечим сигурността на всички участници в движението“, заяви кметът Димитър Колев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Завърши изграждането на две пешеходни пътеки в "Западен"

Завърши изграждането на две пешеходни пътеки в „Западен“. Те са изцяло нови и се намират на ключови места в района.

Едната пътека е на булевард „Свобода“, в участъка между бул. „Копривщица“ и ул. „Владивосток“. Тя е точно срещу пресечката на улица „Инженер Стефан Христов Гешов“ и вече осигурява безпрепятствено преминаване на гражданите към големите хранителни магазини на Пещерско шосе. Към нея е изграден и подход от алеята на бул. „Свобода“.

Втората пътека е на бул. „Шести септември“ край Гребната база. Тя осигурява безопасно пресичане на всички, които минават по новоизградената алея на ул. „Рая“. Тази пешеходна пътека е само с маркировка, но преди и след нея ще има изкуствени неравности на пътя, които да ограничат скоростта.

„През последните години инвестираме в безопасността на гражданите. Изградихме няколко повдигнати пешеходни пътеки, поставяме и изкуствени неравности по пътищата, за да ограничим скоростта, тъй като именно бързото шофиране е една от основните причини за инциденти. Искам да благодаря на жителите на района, които често ни съдействат с идеи и  предложения за изграждане на подобни съоръжения. Ще продължим да правим всичко възможно, за да обезпечим сигурността на всички участници в движението“, заяви кметът Димитър Колев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив