Избори 2024

Водещи новини

Затварят зала Съединение на РИМ за ремонт до края на месеца

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Зала Съединение в Регионален исторически музей

От понеделник 7 август 2023г. до края на месеца, зала „Съединение“ на Регионалния исторически музей в Пловдив ще бъде затворена за посетители. Това се налага поради извършването на текущ ремонт на сградата, който включва подготовка и боядисване на стени и тавани, изстъргване и боядисване с блажна боя на дървени прозорци, изстъргване и боядисване с блажна боя на дървени врати, запълване фуги по ъгли и стени в залата, циклене и лакиране на паркет, циклене ръчно и боядисване с лак на два броя стълбища, боядисване с блажна боя на парапети на стълбища и втори етаж на залата и каси на врати.

Ремонтът е част от дейностите по Проект № BGCULTURE-1.001-0016, с наименование „Културното наследство на Пловдив, представено в ревитализирани, реставрирани и реновирани места“, финансиран по Резултат 1 „Подобрено управление на културното наследство“, Подрезултат 1.1„Културно наследство, представено в ревитализирани, реставрирани и реновирани места“, по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, чрез ФМ на ЕИП 2014-2021 г.

Първото голямо събитие в ремонтираната зала „Съединение“ през септември ще е изложбата „Дарителството има значение“, която РИМ – Пловдив ще представи като част от програмата за честването на 138-та годишнина от Съединението на България и Празник на град Пловдив на 6 септември.

Докато трае ремонтът на красивата зала „Съединение“, която някога е служела на Областното събрание на Източна Румелия, а след Съединението в нея се помещава Пловдивската народна библиотека, Регионален исторически музей Пловдив ви очаква в другите си три сгради, в които са разположени експозиции – „Българско възраждане”, „Книгоиздаване в България през втората половина на XIX и началото на XX век” и Музеен център за съвременна история.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив