Избори 2024

Водещи новини

Заснеха дете да шофира автобус от градския транспорт в Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Заснеха дете да шофира автобус от градския транспорт в Пловдив

Дете беше заснето да шофира автобус на градския транспорт, този път в Пловдив. Опасната ситуация е заснета на видеоклип. На кадрите се вижда как момченце, седнало в скута на шофьора, кара автобус на градския транспорт в града под тепетата. Авторът нa клипа твърди, че това се е случило по линия 10. Опасната ситуация се разиграва на оживен булевард в пловдивския квартал „Тракия” – на метри от училище „Черноризец Храбър” и в близост до автобусна спирка, съобщава NOVA.

„Качвайки се в автобуса, видях, че невръстно дете кара автобуса и шофьорът му разрешава да държи волана. Това продължи около 10 минути до следващата спирка, където детето слезе. След това водачът не е спирал на други спирки и е шофирал бързо и опасно”, разказва Иван, който става свидетел на случилото се.

По думите му в автобуса е имало и други пътници, но никой не реагирал на случващото се. „Детето беше на видима възраст около 5-6 години”, посочва Иван.

„След като се запознахме с видеото, стана ясно, че видимо има нарушения на правилата за движение. Започнали сме проверка, за да установим всички факти по случая. Ще съдействаме на правоохранителните органи за нарушаването на правилата на движение. По отношение на неспирането на спирка и за неспазването на маршрут, са предвидени санкции за всяко нарушение от 1000 лева”, категоричен е Георги Стоилов, директор на ОП „Организация и контрол на транспорта“ в Пловдив.

От фирмата превозвач заявиха, че ще се извърши проверка. Ако се окаже, че това е техен водач, той ще бъде уволнен незабавно въпреки кризата за шофьори. Те определиха случилото се като „недопустимо”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив