Започва реконструкцията и разширението на Голямоконарско шосе до Община Марица

Днес беше даден официален старт на реконструкцията и разширението на Голямоконарско шосе в обхвата на Община Пловдив от бул. „Дунав“ до границата с Община Марица. Обектът е с национално значение и е най-важната транспортна артерия, свързваща град Пловдив и община Марица с една от най-големите индустриални зони в града и с автомагистрала „Тракия“. „Трябва да имаме модерен път, по който да се влиза във втория по големина град в страната, така както направихме с Асеновградско шосе. Голямоконарско ще има и локали, и кръгови кръстовища и нов водопровод и нека не забравяме, че средствата бяха осигурени от служебното правителство“, коментира кметът Здравко Димитров и добави, че над 500 000 жители от общините Пловдив и Марица преминават седмично през този път.  В неговото протежение е ситуирана и индустриална зона „Марица“, в която са разположени български и чужди фирми, развиващи малък и среден бизнес, както и световни технологични лидери. С изпълнение на реконструкцията общинската управа цели да подобри технико – икономическите характеристики на улицата, да се подобри транспортното обслужване и безопасност на жителите. Ще бъде изградена и велоалея, която ще свързва с индустриалната зона и града. Ще се засядат 400 нови дървесни вида, като 90% от тях ще са чинари. Паун Иванов от […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Ремонт на Голямоконарско шосе

Днес беше даден официален старт на реконструкцията и разширението на Голямоконарско шосе в обхвата на Община Пловдив от бул. „Дунав“ до границата с Община Марица. Обектът е с национално значение и е най-важната транспортна артерия, свързваща град Пловдив и община Марица с една от най-големите индустриални зони в града и с автомагистрала „Тракия“.

„Трябва да имаме модерен път, по който да се влиза във втория по големина град в страната, така както направихме с Асеновградско шосе. Голямоконарско ще има и локали, и кръгови кръстовища и нов водопровод и нека не забравяме, че средствата бяха осигурени от служебното правителство“, коментира кметът Здравко Димитров и добави, че над 500 000 жители от общините Пловдив и Марица преминават седмично през този път.  В неговото протежение е ситуирана и индустриална зона „Марица“, в която са разположени български и чужди фирми, развиващи малък и среден бизнес, както и световни технологични лидери.

С изпълнение на реконструкцията общинската управа цели да подобри технико – икономическите характеристики на улицата, да се подобри транспортното обслужване и безопасност на жителите. Ще бъде изградена и велоалея, която ще свързва с индустриалната зона и града. Ще се засядат 400 нови дървесни вида, като 90% от тях ще са чинари.

Паун Иванов от фирмата изпълнител „ИСА 2000″ увери кмета и обществеността, че обекта ще бъде завършен предсрочно до края на годината, а не в предвидените 650 дни. „Габаритите на пътя са 1,4 км. Подменяме цялата подземна инфраструктура, ще има ново улично осветление, нови тротоари, нова напоителна система“, разясни още Иванов и допълни, че ще запазят сегашните параметри на платната като се добавят две кръгови кръстовища – на отклонението за КАТ и в края на обекта до землището на Община Марица

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини