Избори 2024

Водещи новини

Започва поставянето на нови контейнери за отпадъци в район Източен

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Контейнери за събиране на отпадъци 2

На ул. „Крайна“ №12, където доскоро имаше само един контейнер, съдовете за смет са вече 10. Допълнителни бройки са поставени и на няколко точки на ул. Ландос“. С това стартира подмяната на стари и негодни контейнери и увеличаването на броя им на местата, където е необходимо, в район „Източен“.

„Продължаваме и другата седмица. Предвидили сме поне 100 допълнителни контейнера за района. Надяваме се те да бъдат използвани по предназначение“, коментира директорът на „Чистота“ инж. Десислава Георгиева.

Тя напомни, че като една от основните причини за замърсяването на квартал „Столипиново“ жителите са посочвали липсата на достатъчно съдове за смет, и се надява с новите доставки проблемът до голяма степен да бъде решен.

Нови контейнери се поставят и в другите пловдивски райони. В „Централен“ и „Западен“ процесът почти е приключил, работи се също в „Южен“, „Тракия“ и „Северен“.

„Действията ни са изцяло координирани с районните кметства. Отзоваваме се и на много сигнали, които ни подават гражданите“, допълни инж. Георгиева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив