В Пловдив / Общество / Започна възстановяването на водопроводната мрежа в селата Каравелово и Богдан

Започна възстановяването на водопроводната мрежа в селата Каравелово и Богдан

Започна възстановяването на водопроводната мрежа в най-засегнатите части на карловските села Каравелово и Богдан. На този етап и в двете села вода има само в 50 на сто от домовете, […]

Започна възстановяването на водопроводната мрежа в най-засегнатите части на карловските села Каравелово и Богдан. На този етап и в двете села вода има само в 50 на сто от домовете, като тя продължава да бъде негодна за пиене.

В Каравелово и Богдан днес в разчистването участват 180 доброволци и 37 военнослужещи, подпомогнати от значителен брой малки булдозери, тип „бобкат“.

Приоритетно се работи по почистването на най-засегнатите домове, за да може преди зимата да започнат вътрешните ремонти, дворовете също се разчистват поетапно по плана на военните. Продължава почистването и на деретата и речните корита, работи се и по изграждането на временни мостове.

На 2 септември след огромно водно бествие бяха наводнени няколко населени места в общините Карлово, „Марица“ и Калояново. Те бяха залети от придошлите води на реките Татлъ дере, Слатинска, Богданска и Стряма.

Най-тежко бяха засегнати карловските села Каравелово, Богдан и Слатина. Пловдивското село Трилистник също остана под вода, но за щастие, тя се отече много по-бързо от очакваното.

Източник: Darik.bg
Send this to a friend