Започна обновяването на училищата ОУ Екзарх Антим I, ОУ Елин Пелин и СУ Пейо Яворов

Започнаха проектите по модернизацията на образователната среда в ОУ “Екзарх Антим I“, ОУ “Елин Пелин“ и СУ “Пейо Яворов“. Стартът бе даден от заместник-кмета по образование на Община Пловдив Владимир Темелков, който заяви, че образователната инфраструктура в града върви към пълно обновяване. Целта на ремонтните дейности е саниране на сградите и въвеждане на мерки за постигане на енергийна ефективност. В ОУ “Екзарх Антим I“,където за първи път ще бъде изграден нов физкултурен салон, присъства и кметът на район “Централен“ Георги Стаменов. Стойността на проектите е по около 5 млн. лева за ОУ “Екзарх Антим I“ и ОУ “Елин Пелин“, а за СУ “Пейо Яворов“ сумата достига 6.5 млн. лева. Основното финансиране на проектите е по Плана за възстановяване и устойчивост, а съфинансирането от общината ще бъде около 5 млн. лева. По думите на заместник-кмета на Пловдив Владимир Темелков, от новата учебна година се очаква учениците в ОУ “Екзарх Антим I“, ОУ “Елин Пелин“ и СУ “Пейо Яворов“ да могат да се насладят на напълно обновена и съвременна образователна среда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Започна обновяването на училищата ОУ Екзарх Антим I, ОУ Елин Пелин и СУ Пейо Яворов

Започнаха проектите по модернизацията на образователната среда в ОУ “Екзарх Антим I“, ОУ “Елин Пелин“ и СУ “Пейо Яворов“. Стартът бе даден от заместник-кмета по образование на Община Пловдив Владимир Темелков, който заяви, че образователната инфраструктура в града върви към пълно обновяване. Целта на ремонтните дейности е саниране на сградите и въвеждане на мерки за постигане на енергийна ефективност.

В ОУ “Екзарх Антим I“,където за първи път ще бъде изграден нов физкултурен салон, присъства и кметът на район “Централен“ Георги Стаменов.

Стойността на проектите е по около 5 млн. лева за ОУ “Екзарх Антим I“ и ОУ “Елин Пелин“, а за СУ “Пейо Яворов“ сумата достига 6.5 млн. лева. Основното финансиране на проектите е по Плана за възстановяване и устойчивост, а съфинансирането от общината ще бъде около 5 млн. лева.

По думите на заместник-кмета на Пловдив Владимир Темелков, от новата учебна година се очаква учениците в ОУ “Екзарх Антим I“, ОУ “Елин Пелин“ и СУ “Пейо Яворов“ да могат да се насладят на напълно обновена и съвременна образователна среда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини