Заместник-министърът на земеделието доц. Деян Стратев откриха дните на кариерата в УХТ

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / info@vplovdiv.com
Заместник-министърът на земеделието доц. Деян Стратев откриха дните на кариерата в УХТ

Университетът по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив срещна студенти от всички специалности в областта на хранителната индустрия и представители на бизнеса в рамките на събитието „Дни на кариерата – Кариерен навигатор“. То се проведе вчера в двора на учебното заведение, където работодатели от различни сектори представиха своите дейности, стажантски и стипендиантски програми, както и възможности за кариерно развитие на младите специалисти. Форматът има за цел да подпомогне студентите да открият своето призвание и да направят информиран избор за професионалното си развитие.

Сред официалните гости на събитието бяха областният управител на област Пловдив проф. д-р Христина Янчева, ректорът на УХТ проф. Галин Иванов и зам.-министърът на земеделието и храните доц.  Деян Стратев.

Проф. Галин Иванов поздрави официалните гости, студентите и представителите на бизнеса с добре дошли на първото издание на „Дни на кариерата – Кариерен навигатор“. „Убеден съм, че събитието ще се развива в годините, тъй като неговата основна роля е да създаде мост между образованието и бизнеса. УХТ в своята 71-годишна история се утвърди и наложи като водещ образователен и научен център в областта на хранителната наука, техника, технология, биотехнологията и туризма. Тази година нашият университет отвори врати и прие ученици в дуална форма на обучение. Считаме, че веригата на знанието трябва да върви единна, цялостна, за да можем да предложим добър образователен продукт и висококвалифицирани добре подготвени кадри, които да имат успешна реализация и да развиват българския бизнес и да го правят конкурентоспособен на международно ниво. Днес ние ще създадем този своеобразен мост между образованието и бизнеса“, каза ректорът на университета.

Зам.-министър доц. Деян Стратев също поздрави присъстващите от името на министерството и прочете приветствен адрес от министъра на земеделието и храните Георги Тахов.

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева отбеляза избора на ден за организиране на събитието, който е Световен ден на прехраната. Фокусът върху Световния ден на прехраната са три думи. Първата е солидарност – солидарност с хилядите хора по света, които се борят срещу глада и недостига на храна. Втората дума е устойчивост и е свързана със създаването на устойчиви хранителни системи, които да щадят околната среда и устойчиви системи, които да създадат достатъчно храна за всички. Третата дума е сигурност – сигурност за всички хора, че имат достъп до безопасна и здравословна храна“, каза проф. Янчева.

В рамките на „Дни на кариерата – Кариерен навигатор“ е предвиден нетуъркинг финал за участващите компании с възможност за дегустация на продукти, произведени в УХТ. Събитието завърши с кръгла маса на тема „Формулата за успех – УХТ+Бизнес = Кариера“. В дискусията взеха участие представители на над 25 водещи компании в хранителната индустрия, както и експерти от министерства, местната и публичната власт.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл
© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив