Заловиха трима разпространители на наркотици с близо 1 кг. хероин

Хванаха трима наркопласьори с почти килограм хероин. Окръжна прокуратура – Пловдив ги привлече като обвиняеми. Двама от тях са на 43 години, а третият е 46-годишен. Високорисковото наркотично вещество е с общо тегло 900 грама. Тримата са били задържани на 9 май 2023 г. при полицейска акция по време на предаване на пратката с хероин в дома на един от тях в пловдивското село Йоаким Груево. Установено е, че дрогата е била транспортирана до там с автомобил от Сандански. Хероинът е бил предназначен за разпространение в квартал „Столипиново“  в Пловдив. Клиенти на нощно заведение в Пловдив се оплакаха от безпрецедентен обиск при спецакция По делото са извършени процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, назначена е експертиза за установяване на процента на активното вещество в хероина и др. Тримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Наркотици
Снимка: МВР

Хванаха трима наркопласьори с почти килограм хероин. Окръжна прокуратура – Пловдив ги привлече като обвиняеми. Двама от тях са на 43 години, а третият е 46-годишен.

Високорисковото наркотично вещество е с общо тегло 900 грама. Тримата са били задържани на 9 май 2023 г. при полицейска акция по време на предаване на пратката с хероин в дома на един от тях в пловдивското село Йоаким Груево. Установено е, че дрогата е била транспортирана до там с автомобил от Сандански. Хероинът е бил предназначен за разпространение в квартал „Столипиново“  в Пловдив.

Клиенти на нощно заведение в Пловдив се оплакаха от безпрецедентен обиск при спецакция

По делото са извършени процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, назначена е експертиза за установяване на процента на активното вещество в хероина и др.

Тримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини