Задържаха 55-годишен пиян мъж за неправомерна стрелба с пистолет

Служители от Второ РУ изясняват обстоятелствата около сигнал за неправомерна стрелба в Пловдив. По предварителни данни, в събота вечерта група мъже се били събрали да се черпят с алкохол на южния бряг на река Марица. Към 21 ч. в компанията възникнал конфликт и единият от участниците, на 55 години, извършил стрелба във въздуха с пистолет. След като за случилото се постъпило обаждане на тел. 112, към мястото са насочени два автопатрула на районното управление и извършителят е задържан, а законно притежаваното му оръжие – иззето. При последвалите процесуални и следствени действия на адреса на мъжа са конфискувани и намерените около 60 боеприпаса. В районното управление той е тестван с дрегер, апаратът отчел 1,9 промила алкохол. В рамките на образуваното досъдебно производство по чл. 338, ал. 1 от НК работата на разследващите продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Пистолет

Служители от Второ РУ изясняват обстоятелствата около сигнал за неправомерна стрелба в Пловдив.

По предварителни данни, в събота вечерта група мъже се били събрали да се черпят с алкохол на южния бряг на река Марица. Към 21 ч. в компанията възникнал конфликт и единият от участниците, на 55 години, извършил стрелба във въздуха с пистолет.

След като за случилото се постъпило обаждане на тел. 112, към мястото са насочени два автопатрула на районното управление и извършителят е задържан, а законно притежаваното му оръжие – иззето.

При последвалите процесуални и следствени действия на адреса на мъжа са конфискувани и намерените около 60 боеприпаса. В районното управление той е тестван с дрегер, апаратът отчел 1,9 промила алкохол.

В рамките на образуваното досъдебно производство по чл. 338, ал. 1 от НК работата на разследващите продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Коментари

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни