За трети път Пловдив е домакин на Световното първенство по гребане за младежи до 23 години

„Чувството да се състезаваш пред родна публика на световно първенство е страхотно, но и голяма отговорност“, споделиха българските национали, които тази година ще представят страната ни на Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 г. По време на официалната пресконференция преди старта на първенството те коментираха, че се чувстват подготвени и се надяват да се класират възможно по-напред. Освен състезателите от националния отбор на България в пресконференцията участие взеха още и председателят на организационния комитет на Световното първенство по гребане Иван Попов, представителят на изпълнителния комитет на World Rowing Патрик Ромбаут, зам.-кметът по спорт Георги Титюков, председателят на Българската Федерация по гребане Свилен Нейков и олимпийският и световен шампион по гребане Светла Оцетова. За пореден път Пловдив ще приеме бъдещето на световното гребане като тази година в първенството ще се включат 1214 участници от 49 държави. Българският отбор ще бъде представен от три лодки – двойката Иван Янкулов и Цветомир Малинов, двойка скул лека категория Станислав Григоров и Иван Йорданов и на скиф ще гребе Емил Нейков. „Пловдив е единственото място, което за трети път ще бъде домакин на това първенство. Това е доказателство, че световното гребане обича да се връща в Пловдив отново и отново“, заяви […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Световно първенство по гребане 3

„Чувството да се състезаваш пред родна публика на световно първенство е страхотно, но и голяма отговорност“, споделиха българските национали, които тази година ще представят страната ни на Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 г.

По време на официалната пресконференция преди старта на първенството те коментираха, че се чувстват подготвени и се надяват да се класират възможно по-напред.

Освен състезателите от националния отбор на България в пресконференцията участие взеха още и председателят на организационния комитет на Световното първенство по гребане Иван Попов, представителят на изпълнителния комитет на World Rowing Патрик Ромбаут, зам.-кметът по спорт Георги Титюков, председателят на Българската Федерация по гребане Свилен Нейков и олимпийският и световен шампион по гребане Светла Оцетова.

За пореден път Пловдив ще приеме бъдещето на световното гребане като тази година в първенството ще се включат 1214 участници от 49 държави. Българският отбор ще бъде представен от три лодки – двойката Иван Янкулов и Цветомир Малинов, двойка скул лека категория Станислав Григоров и Иван Йорданов и на скиф ще гребе Емил Нейков.

„Пловдив е единственото място, което за трети път ще бъде домакин на това първенство. Това е доказателство, че световното гребане обича да се връща в Пловдив отново и отново“, заяви Патрик Ромбаут.

„Надяваме се Световното първенство тук да послужи като вдъхновение за подрастващите в България и те да започнат да тренират нашия красив спорт“, сподели председателят на БФ Гребане Свилен Нейков.

Зам.-кметът Георги Титюков коментира, че Община Пловдив работи по постоянното надграждане и усъвършенстване на Гребния канал. „Нашият Гребен канал е един от икономическите мотори на града и ние ще продължим да подкрепяме неговото развитие, както и организацията на първенства“, подчерта той.

Световният шампион по гребане Светла Оцетова също даде висока оценка на Гребния канал и допълни, че Пловдив е чудесно място за първенства и за регати от високо ниво.

Официалното откриване на шампионата е днес от 18:30 ч. в Летния театър в Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини