Избори 2024

Водещи новини

За пръв път в Пловдив – фестивал на шоколада в парк Каменица

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
За пръв път в Пловдив - фестивал на шоколада в район Източен

Район „Източен“ кани всички жители и гости на град Пловдив на „Шоко Арт“- Фестивал на шоколада, който се организира тази събота (30.09.2023г.) от 10:30 ч. в парк „Каменица“. Входът е свободен и посетителите могат да се радват на шоколадови изкушения от всякакъв вид.

Предвидени са много награди и разнообрази състезания, свързани с вкусното лакомство. За младите и възрастните почитатели на шоколада са предвидени разнообразни забавления, подбрани според възрастта. Ще бъде извършена демонстрация как се извлича какао от мелница за какаови зърна, ще бъде изработен и шоколадов макет на възрожденска къща от Стария град.

Още в 10:30 ч. най-изтъкнатите български сладкари, шоколатиери и майстори готвачи стартират фестивала, за да демонстрират своите умения и рецепти, подчинени на шоколада. През целият ден присъстващите ще имат възможността да се насладят на шоколад във всичките му форми и вкусове. Творби от шоколад, рецепти с шоколад, напитки приготвени с шоколад – са само част от изненадите, на които ще имат възможност да се насладят всички присъстващи на фестивала. В парка ще бъдат поставени щандове на различни производители на шоколадови изделия:  Сладкарници „100 грама сладки”; Сладкарници „Нико”; Toni’s Pastry; Frida Chocolate; Fuego; Modica; Belcolade; Casa Kakau; ЕС Комерс  2008; Рожен и др.

В 11:00 ч. започва празникът за най-малките с концерт на сцената на парк „Каменица“, в който ще се включат деца и ученици;

В 12:00 ч. безплатна пилатес-тренировка ще организира най-популярният инструктор  под тепетата – Гергана Колева. След като изхабим натрупаните шоколадови калории идва и най-голямата изненада за деня:

В 16:00 ч. – Ути Бъчваров ще приготви за всички гостуващи майсторска рецепта – „Пиле моле“, всеки присъстващ ще може безплатно да опита този нестандартен шедьовър на кулинарното Ути-изкуство;

19:00 ч. – Фестивалът ще завърши с концерт на популярната изпълнителка Михаела Маринова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив