Избори 2024

Водещи новини

За незабавни промени в паркирането в Пловдив настояват общинските съветници от ПП-ДБ

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Синя зона, паркирането

За незабавни промени в паркирането в Пловдив настояват общинските съветници от „Продължаваме Промяната – Демократична България” в местния парламент.

„На фона на състоянието на градския транспорт, правещ придвижването с МПС много повече задължение и необходимост, отколкото личен избор, както и активното застрояване, водещо до увеличаване на гъстотата на населението, общинските политики в тази насока работят на практика в ущърб на жителите на Пловдив“, категорични са Йоно Чепилски, Владимир Славенски, Веселка Христамян, Веселина Александрова и Георги Рогачев.

Според съветниците кметската администрация задължително трябва да направи анализ на натовареността на зоните за платено паркиране в града, който да установи потенциалните точки на конфликт между живущи и притежателите на служебни абонаменти и да предложи подходящи мерки за решаването на проблемите с паркирането в „Синя зона“.

В официално питане до кмета Костадин Димитров от ПП-ДБ търсят отговори на следните въпроси:

 

  • Предвижда ли се осъществяване на проверки на вече сключени договори за служебни абонаменти в зони с висока гъстота на заселване, включително мерки за обследване на сключените договори, с оглед на целесъобразността на отпуснатите места?
  • Смята ли общинската администрация и ОП “Паркиране и репатриране” да направи анализ на натовареността на зоните с цел подобряване управлението на местата в зоните за платено паркиране, както и да се установят потенциални точки на конфликт между живущи и служебни абонаменти?
  • Предвиждат ли се в следващите 6 месеца промени в Наредбата за организацията на движението и паркирането на територията на община Пловдив, по инициатива на общинската администрация или на ръководството на ОП “Паркиране и репатриране”?

От „Продължаваме Промяната – Демократична България” са категорични, че без създаване на по-справедлива и ефективна система за паркиране, която да обслужва нуждите както на жителите на Пловдив, така и на бизнеса, войната за паркиране във втория по големина град не само няма да спре, а и ще доведе до още по-големи конфликти.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив