Избори 2024

Водещи новини

За 11-ти път къщите в Стария град в Пловдив ще се оживят от събития

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Пловдив - Стария град

За 11-ти път в продължение на цяла седмица от 12 до 18 септември, къщите и пространствата на Стария град в Пловдив ще се оживят от събития, посветени на популяризирането на духовното и историческо наследство на Трихълмието.

Събитията тази година са под мотото „Врати във времето”. Богатото културно-историческо наследство на Старинен Пловдив е формирано вследствие на непрекъснатия живот в града в продължение на векове – от праисторията до наши дни и съчетава в себе си духа и архитектурата от Античността, Средновековието и българското Възраждане. Старият град със сигурност е една от най-популярните туристически дестинации в Пловдив и в България.

Издание 2022-ра година на „Празници на Стария град“ се посвещава на 100 години от рождението на Атанас Кръстев – Начо Културата. Неговото име става синоним на мащабен градеж, който възражда старинната част на Пловдив и я превръща в дом на артистичния и творчески дух.

Днес ще бъде открита документална фотоизложба, изготвена от служители на „Старинен Пловдив”, която носи заглавие „Начо и градът”.

Официалното откриване на „Празници на Стария град 2022“ започва в 20 часа с концерт-спектакъл „Врати във времето” на Античен  театър, който е подарък за пловдивчани и както всяка година ще е с вход свободен.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив