Възстановяват редовния график на автобусите по линия №4

Учениците от пловдивските езикови гимназии на бул. „България“,  студентите с лекции в новата сграда на ПУ „Паисий Хилендарски“, както и останалите пътници, могат от 21 ноември (понеделник) да разчитат на редовен градски транспорт по автобусна линия №4. „Оптимизирахме и маршрутното разписание, така че да е по-удобно за учащите се. Преди учебните часове сутрин и след края им по обед автобусите ще се движат през по-кратки интервали“, заяви директорът на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов. Линията се поема от фирма „Меритранс – 2017“ ЕООД след преговори на общината с пловдивските превозвачи заради системни пропуски в маршрутното разписание на №4 от предишния изпълнител, коментира Стоилов. По думите му продължава работата по актуализиране на транспортната схема, за да е по-ефективна и същевременно по-удобна за гражданите. От „Организация и контрол на транспорта“ информират също, че след обновяване на софтуера отново работи виртуалното табло на градския транспорт в сайта на общината. От него пловдивчани и гостите на града могат да получават в реално време най-точната информация за движението на градските автобуси чрез GPS системата – http://transport.plovdiv.bg/desktop/.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Градски транспорт - автобус - линия 4
Снимка: община Пловдив

Учениците от пловдивските езикови гимназии на бул. „България“,  студентите с лекции в новата сграда на ПУ „Паисий Хилендарски“, както и останалите пътници, могат от 21 ноември (понеделник) да разчитат на редовен градски транспорт по автобусна линия №4.

„Оптимизирахме и маршрутното разписание, така че да е по-удобно за учащите се. Преди учебните часове сутрин и след края им по обед автобусите ще се движат през по-кратки интервали“, заяви директорът на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов.

Линията се поема от фирма „Меритранс – 2017“ ЕООД след преговори на общината с пловдивските превозвачи заради системни пропуски в маршрутното разписание на №4 от предишния изпълнител, коментира Стоилов. По думите му продължава работата по актуализиране на транспортната схема, за да е по-ефективна и същевременно по-удобна за гражданите.

От „Организация и контрол на транспорта“ информират също, че след обновяване на софтуера отново работи виртуалното табло на градския транспорт в сайта на общината. От него пловдивчани и гостите на града могат да получават в реално време най-точната информация за движението на градските автобуси чрез GPS системата – http://transport.plovdiv.bg/desktop/.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини