Избори 2024

Водещи новини

Втори ден част от ул. „Стефан Стамболов“ в „Кючук Париж“ е без вода

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Вода - ВиК - годна за пиене
Снимка: Pixabay

Втори ден част от ул. „Стефан Стамболов“ в пловдивския квартал „Кючук Париж„, е без вода.

Причината за безводието през вчерашния ден е включването в друг водопровод на трите жилищни блока с номера 54, 56 и 58, намиращи се на пътната отсечка, става ясно от съобщението на дружеството, разлепено по входовете на сградите. Въпреки, че според колцентъра за обслужване на клиенти, ремонтните дейности трябваше да приключат най-късно до 17 часа, живеещите в трите блока останаха без вода до късните часове на вечерта.

„Ситуацията е нетърпима – пускат и спират водата, от пясъка и ръждата по тръбите се запушиха тоалетните, пералните, съдомиялните и бойлерите, и това не е за първи път“, алармират пред Дарик радио живеещи в блоковете и допълват, че им се е наложило до тъмно вечерта да почистват по няколко пъти филтрите на уредите, както и на тоалетните казанчета, за да имат течаща вода в жилищата си.

Днес жители на трите блока по бул. „Стефан Стамболов“ отново са без вода, макар че на сайта на ВиК дружеството няма информация за планов ремонт или авария в тази част на район „Южен“. Такава не съобщават и от кол центъра на предприятието.

„Отнасяме се с разбиране към ВиК, заради старта на изграждането на Южния обходен колектор, но е недопустимо водата да спира по всяко време, при това без предупреждение или много след приключване на официалния срок на аварията. Не можем да се изкъпем, да не говорим за пуксане на пералня или съдомиялна“, заявиха още пред Дарик жители на Кючук Париж.

От ВиК Пловдив продължават да не отговорят на телефона за аварии, посочен на сайта им за контакт.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив