Вокална група „Бамбини“ с 3 награди от конкурс в САЩ

Децата от Вокална група „Бамбини“ при Център за подкрепа на личностното развитие – Общински детски комплекс – Пловдив с ръководители Снежана и Димитър Доневи, се завърнаха от  участие в „Международен конкурс за български авторски детски/юношески произведения“, който се проведе на 20 ноември 2022 г. в гр. Вашингтон, САЩ. „Удовлетворени и наситени с много приятни емоции и преживявания!“ – така бамбините и техните ръководители оценяват своето пътуване и представяне в конкурса, организиран от „Академия Христо Ботев“, в лицето на Бойко Антонов, който е и административен директор на българското училище. След успешна номинация в първия етап на конкурса, вокалната формация бе официално поканена да представи своите авторски произведения на място в гр. Вашингтон. Изцяло българско жури оценяваше конкурсните произведения, а лично председателят на журито Добрин Векилов – Дони – български певец , музикант, композитор и артист връчи наградите на победителите. В категория „Песен“ от общо 4 статуетки,  3 бяха присъдени на ВГ „Бамбини“ и техните ръководители: Грамота и статуетка за авторска музика за Снежана Донева –  ръководител на ВГ „Бамбини“ ; Грамота  и статуетка за най – добър аранжимент за Димитър Донев – корепетитор и аранжор на вокалната формация; Грамота и статуетка за Зоя Павкова – за най – добро вокално изпълнение. По време на […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Вокална група "Бамбини" с 3 награди от конкурс в САЩ

Децата от Вокална група „Бамбини“ при Център за подкрепа на личностното развитие – Общински детски комплекс – Пловдив с ръководители Снежана и Димитър Доневи, се завърнаха от  участие в „Международен конкурс за български авторски детски/юношески произведения“, който се проведе на 20 ноември 2022 г. в гр. Вашингтон, САЩ.

„Удовлетворени и наситени с много приятни емоции и преживявания!“ – така бамбините и техните ръководители оценяват своето пътуване и представяне в конкурса, организиран от „Академия Христо Ботев“, в лицето на Бойко Антонов, който е и административен директор на българското училище.

След успешна номинация в първия етап на конкурса, вокалната формация бе официално поканена да представи своите авторски произведения на място в гр. Вашингтон. Изцяло българско жури оценяваше конкурсните произведения, а лично председателят на журито Добрин Векилов – Дони – български певец , музикант, композитор и артист връчи наградите на победителите.

В категория „Песен“ от общо 4 статуетки,  3 бяха присъдени на ВГ „Бамбини“ и техните ръководители:

  • Грамота и статуетка за авторска музика за Снежана Донева –  ръководител на ВГ „Бамбини“ ;
  • Грамота  и статуетка за най – добър аранжимент за Димитър Донев – корепетитор и аранжор на вокалната формация;
  • Грамота и статуетка за Зоя Павкова – за най – добро вокално изпълнение.

По време на престоя си вокалната  формация получи официална покана от Посланика  Н.Пр. г-н Георги Панайотов за посещение в Посолството на Република България. Той ги посрещна лично в приемния салон на българската мисия. Там „Бамбини“ изпълниха свои авторски песни, а емблематичната „Хубава си моя горо“ се запя от всички присъстващи гости.

Изключително вълнуващо и престижно бе представянето на Пловдивската формация и в Генералното консулство на Република България в Ню Йорк. Събитието бе организирано от Генералното Консулство на Р. България, Ню Йорк, българското училище „Христо Ботев“ Вашингтон и българското училище „Гергана“, Ню Йорк. Пред публиката формацията  изпълни песни от авторския си традиционен  репертоар, както и такива на фолклорна основа, под съпровод и акомпанимент на Димитър Донев.

След концерта в Генералното Консулство, талантливите деца посетиха множество забележителности във Вашингтон и Ню Йорк.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив