Избори 2024

Водещи новини

Внасят в прокуратурата материалите от проверката на инцидента с двата джипа

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Джипове се качиха по стъпалата на Паметника на Съединението в Пловдив
Снимка: Фейсбук

Внасят в прокуратурата материалите от проверката на инцидента с двата джипа, които в събота вечерта се покатериха на стълбичките на Паметника на Съединението в Пловдив.

За вандалската проява нямаше официално подаден сигнал, а полицията се самосезира след разпространен клип в социалната мрежа.

Установени са шофьорите на джиповете – мъже на 23 и на 25 години. Пред разследващите те обяснили, че искали да заснемат кадри за музикално изпълнение.

На клип, публикуван в социалните мрежи, се вижда как в малките часове на нощта на петък срещу събота черен джип изкачва стълбите на монумента, до който вече има друг паркиран такъв.

Видеото е заснето от таксиметров шофьор, а от община Пловдив заявяват, че не са получавали сигнали. Движейки се в пешеходната зона, автомобилите могат да повредят постамента на паметника.

На паметника ежегодно се провежда официалната церемония за отбелязване на годишнината от Съединението на България с Източна Румелия. Първоначално извършителите не са били установени, не е бил подаван и сигнал до областната дирекция на МВР в Пловдив.

Днес обаче полицията е установила шофьорите – двама мъже са на 23 и 25 години, които обяснили, че искали да заснемат кадри за музикално изпълнение. Предстои утре материалите от проверката да бъдат внесени в прокуратурата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив