Избори 2024

Водещи новини

Владимир Темелков е новият заместник-кмет по дигитализация и европейски проекти

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Владимир Темелков

Владимир Темелков е новият заместник-кмет по „Дигитализация, европейски проекти и бизнес развитие“. Той е назначен на мястото на Стефан Стоянов, който подаде оставка.

В предишния мандат Владимир Темелков беше общински съветник от „Съюз за Пловдив“ на Дани Каназирева.

В периода 2019-2023 е общински съветник, през което време отстоява важни за град Пловдив проекти, сред които: Консервация и реставрация на ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ОУ „Княз Александър“, на които е възпитаник, басейн “Младост”, запазване на безплатна Синя зона за електромобили, изграждане на детска ясла в кв. “Съдийски”,  създаване на ясни правила и политика за използване на електрически тротинетки, изграждане на множество детски площадки, паркове и други.

Владимир Темелков има множество позиции и предложения за дигитализация на Община Пловдив за въвеждане на ГИС (Географска информационна система), видеонаблюдение и оптимизация на трафика, за които проекти ще има възможност да работи и реализира в ресора си „Дигитализация и Европейски проекти“.

Той е собственик на една от най-големите софтуерни фирми в България, в която работят над 150 човека, както и на една от най-успешните строително-инвестиционни компании в Пловдив и региона. Участва в множество благотворителни и социални каузи.

Преподавал уважаван в академичните среди, в град Пловдив. Многократен участник и ръководител в състезания по Информатика, награждаван от БАН и международни организации.

Говори перфектно английски и немски.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив