Избори 2024

Водещи новини

В „Тракия” отново съдействат за безплатни платформи за хора с увреждания

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Подемни платформи за хора с увреждания

За трета поредна година администрацията на пловдивско район „Тракия” ще окаже пълно съдействие на нуждаещите се и заинтересовани лица при набавянето, изготвянето и съгласуването на необходимата документация, в съответствие с изискванията на програмата за осигуряването на „Достъпната жилищна среда” за хората с увреждания. Тя е по компонент K1 на Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност 2023 г. към Министерството на труда и социалната политика.

По този компонент предложенията ще се подават отново от сдруженията на собствениците в етажната собственост в многофамилни жилищни сгради (блокове), в които има хора с трайни увреждания, придвижващи се с инвалидни колички.

Предходните 2 години по програмата на територията на района бяха монтирани 8 електрически подемни платформи, с които се преодолява разликата в нивата между входната и стълбищната площадка пред асансьора, представляваща затруднение и сериозно предизвикателство за хората с увреждания, както и на техните близки.

Желаещите да участват ще могат да се уверят сами в ефективността им, както и нагледно да добият представа за принципа на работа, налични защити, габарити и отстояния.

Етажната собственост на нуждаещите се от достъпна жилищна среда входовете трябва да се мобилизира и възползва от програмата, по която необходимите документи за кандидатстване с проектни предложения се подават до 24.04.2023 г. включително.

Повече информация може да се получи в кметството на район „Тракия” или на посочения от министерството линк: https://www.mlsp.government.bg/natsionalna-programa-za-dostpna-zhilishchna-sreda-i-lichna-mobilnost-1

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив