Избори 2024

Водещи новини

В Пловдив беше представен новият директор на Областната дирекция

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
В Пловдив беше представен новият директор на Областната дирекция

Старши комисар Георги Чергов застава начело на ОДМВР – Пловдив. „Лично съм работил с него в качеството ми на директор на ГДБОП. Гласувам му доверие и съм убеден, че максимално бързо ще го оправдае“, заяви вътрешният министър пред състава на областната дирекция. На срещата присъстваха още заместник-министър Ивелина Дундакова и заместник-главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.

Пред медии министър Стоянов посочи, че очаква проверките за дейността на РУ-Стамболийски да приключат максимално бързо. До момента обаче се наблюдава дългогодишна липса на връзка и комуникация между областната дирекция и районното управление. След анализ на събраните материали всички служители, които са извършили неправомерни действия или са бездействали, ще понесат своята отговорност.

Смените на директори на областни дирекции на МВР не се извършват по политически причини – беше категоричен Стоянов. „Министърът на вътрешните работи има правомощията да избере екипа, с който да работи. Там, където правя смени, поставям хора, на които имам доверие и смятам, че ще се справят най-добре с работата си”, коментира още той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив