В четвъртък назначават новия областен управител на Пловдив Илия Зюмбилев

В четвъртък новият областен управител на Пловдив ще бъде назначен, научи Дарик. Това ще е председателя на Българския земеделски народен съюз (БЗНС) Илия Зюмбюлев. Номинацията му е лично на градския лидер на ГЕРБ Иван Тотев, разбра още Дарик. Структурите на ПП са подкрепили Илия Зюмбюлев, заради коалиционното партньорство между тях. За поста в политическите среди на Пловдив бяха спрягани предимно имената на бившите областни управители – екс депутата от ГЕРБ Дани Каназирева и настоящия народен представител от ПП-ДБ Йордан Иванов. В средата на юни, в интервю за Дарик, попитан дали можем да очакваме той да бъде новият, стар областен управител на Пловдив, Иванов отговори, че това е решение, което той самият все още не е взел за себе си. Дани Каназирева пък заяви, че винаги е участвала на местните избори в Пловдив и решението си за тази година ще обяви в най-скоро време, в качеството си на лидер на пловдивската партия „Съюз за Пловдив“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Илия Зюмбилев

В четвъртък новият областен управител на Пловдив ще бъде назначен, научи Дарик. Това ще е председателя на Българския земеделски народен съюз (БЗНС) Илия Зюмбюлев.

Номинацията му е лично на градския лидер на ГЕРБ Иван Тотев, разбра още Дарик. Структурите на ПП са подкрепили Илия Зюмбюлев, заради коалиционното партньорство между тях.

За поста в политическите среди на Пловдив бяха спрягани предимно имената на бившите областни управители – екс депутата от ГЕРБ Дани Каназирева и настоящия народен представител от ПП-ДБ Йордан Иванов.

В средата на юни, в интервю за Дарик, попитан дали можем да очакваме той да бъде новият, стар областен управител на Пловдив, Иванов отговори, че това е решение, което той самият все още не е взел за себе си.

Дани Каназирева пък заяви, че винаги е участвала на местните избори в Пловдив и решението си за тази година ще обяви в най-скоро време, в качеството си на лидер на пловдивската партия „Съюз за Пловдив“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини