Избори 2024

Водещи новини

Учениците в Пловдив и областта преминават на онлайн обучение до края на срока

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Училище, ученици, класна стая, прием

Учениците от Пловдив и околните райони ще преминат на онлайн обучение от 29 януари (понеделник) до края на срока, както беше решено на среща на Областния оперативен щаб.

Тази мярка се въвежда поради увеличаването на случаите на грип и остри респираторни заболявания сред учениците, съобщи д-р Сийка Димчева, директор на РЗИ.

Противоепидемичните мерки, въведени на територията на областта на 22 януари, ще продължат да бъдат в сила.

„Ние продължаваме да следим ситуацията. В някои общини като Брезово и Перущица процентът на заболели е наистина висок – 35%, а и в Раковски и Куклен състоянието се влошава. В Пловдив също е същият случай“, заяви Иванка Киркова, началник на РУО-Пловдив.  За да се осигури безопасността на учениците и преподавателите, ръководството на образователните заведения е наелектрифицирано да осигури контакт с учениците и да предостави необходимата информация за провеждането на уроците на дистанционно обучение.

В същото време, родителите на учениците също ще бъдат информирани за новите мерки и ще бъдат призовани да помогнат на децата си да се адаптират към онлайн обучението.

Надяваме се, че тези мерки ще помогнат за ограничаване разпространението на грипа и остри респираторни заболявания сред учениците и че ситуацията ще се подобри в близко бъдеще.

„В болничните заведения също нараства броят на пациентите, хоспитализирани с тази заболяване. В момента около 30% от леглата в тези структури на територията на област Пловдив са свободни. Болниците са в състояние да се справят със ситуацията“, заяви д-р Сийка Димчева, която е директор на РЗИ – Пловдив.

„Впечатляващо е, че за последните четири дни около 150 души са подали за образова диагностика за бял дроб. Съмняваме се в случаи на пневмония или бронхит, и лекарите искат да започнат подходящото лечение“, сподели д-р Яна Кашилска, която е управител на ДКЦ V в Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив