Ученици от японския град Окаяма бяха на посещение в Община Пловдив

Ученици от японския град Окаяма бяха на посещение в Община Пловдив. Те са в града под тепетата във връзка с традиционната общинска програма за обмен на ученици между побратимените градове Пловдив и Окаяма. „Добре дошли в Пловдив – най-стария жив град в Европа. Останах силно впечатлен от вашата култура при посещението ми в Япония и се надявам и вашият престой в България да е толкова запомнящ се и приятен“, приветства учениците кметът Здравко Димитров. През настоящата година ученици от ЕГ „Иван Вазов“ посрещат 8 деца от Япония, като това е първият обмен след прекъсването заради пандемията от КОВИД – 19, по време на която програмата се провеждаше в онлайн условия. „Благодарим за гостоприемството и, че отделихте от вашето време, за да ни посрещнете. За нас е удоволствие да се запознаем отблизо с българския начин на живот и култура, а настаняването ни в приемни семейства е най-сигурният начин да се докоснем до вашите обичаи и традиции“, коментираха японските ученици и споделиха, че нямат търпение да споделят своите преживявания с приятелите си в Окаяма. На срещата присъстваха още зам.-кметовете Стефан Стоянов и Величко Родопски, както и учителят по български език и литература в ЕГ „Иван Вазов“ Елена Вързилова. „Децата се чувстват много […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Ученици от японския град Окаяма бяха на посещение в Община Пловдив

Ученици от японския град Окаяма бяха на посещение в Община Пловдив. Те са в града под тепетата във връзка с традиционната общинска програма за обмен на ученици между побратимените градове Пловдив и Окаяма.

„Добре дошли в Пловдив – най-стария жив град в Европа. Останах силно впечатлен от вашата култура при посещението ми в Япония и се надявам и вашият престой в България да е толкова запомнящ се и приятен“, приветства учениците кметът Здравко Димитров.

През настоящата година ученици от ЕГ „Иван Вазов“ посрещат 8 деца от Япония, като това е първият обмен след прекъсването заради пандемията от КОВИД – 19, по време на която програмата се провеждаше в онлайн условия.

„Благодарим за гостоприемството и, че отделихте от вашето време, за да ни посрещнете. За нас е удоволствие да се запознаем отблизо с българския начин на живот и култура, а настаняването ни в приемни семейства е най-сигурният начин да се докоснем до вашите обичаи и традиции“, коментираха японските ученици и споделиха, че нямат търпение да споделят своите преживявания с приятелите си в Окаяма.

На срещата присъстваха още зам.-кметовете Стефан Стоянов и Величко Родопски, както и учителят по български език и литература в ЕГ „Иван Вазов“ Елена Вързилова.

„Децата се чувстват много добре тук и всеки ден научават нови неща за нашата култура. Вече опитаха някои от българските ястия, а заедно с приемните семейства сготвиха традиционна японска супа с подправки, които бяха донесли от родния си град Окаяма“, сподели Вързилова и допълни, че всяко от приемните семейства е организирало и индивидуална програма за децата, като така те ще имат различни преживявания и истории от престоя си в Пловдив.

По време на 7-дневната си визита децата от Япония ще имат възможността да разгледат пловдивските забележителности и ще посетят Карлово, Казанлък, Асеновград и фермата за био-млечни продукти в Строево.

Програмата за ученически обмен между Пловдив и Окаяма стартира през 2017 г., като през следващата година предстои ученици от Пловдив да посетят побратимения японски град.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини