Трима пешеходци са пострадали при произшествия в петък в Пловдив

Трима пешеходци са били ранени при произшествия в петък в областния град. Първата катастрофа е регистрирана около 7:45 ч., на кръстовище между ул. „Елин Пелин“ и ул. „Светилник“, където лек автомобил „Тойота“ с 53-годишен водач блъснал пресичаща на пешеходна пътека 71-годишна жена. Пострадалата е настанена в болница за лечение. Около 16 ч. идентична ситуация възникнала и на кръстовище между бул. „Шести септември“ и бул. „Копривщица“. Там леки контузии получило 11-годишно дете, на което било отнето предимството от лек автомобил „Пежо“, управляван от 42-годишен мъж. Два часа по-късно екип на сектор „Пътна полиция“ посетил сигнал от тел. 112 за катастрофа на кръстовище между бул. „Освобождение“ и ул. „Съединение“. На място униформените установили, че лек автомобил „Тойота“, управляван от 77-годишен шофьор, се качил на тротоара и ударил 37-годишен пешеходец. След медицински преглед пострадалият мъж е освободен за домашно лечение. И в трите случая пробите за алкохол и наркотични вещества на водачите са отрицателни. По първия е образувано досъдебно производство, а останалите са отработени по административен ред.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, полиция

Трима пешеходци са били ранени при произшествия в петък в областния град. Първата катастрофа е регистрирана около 7:45 ч., на кръстовище между ул. „Елин Пелин“ и ул. „Светилник“, където лек автомобил „Тойота“ с 53-годишен водач блъснал пресичаща на пешеходна пътека 71-годишна жена. Пострадалата е настанена в болница за лечение.

Около 16 ч. идентична ситуация възникнала и на кръстовище между бул. „Шести септември“ и бул. „Копривщица“. Там леки контузии получило 11-годишно дете, на което било отнето предимството от лек автомобил „Пежо“, управляван от 42-годишен мъж.

Два часа по-късно екип на сектор „Пътна полиция“ посетил сигнал от тел. 112 за катастрофа на кръстовище между бул. „Освобождение“ и ул. „Съединение“. На място униформените установили, че лек автомобил „Тойота“, управляван от 77-годишен шофьор, се качил на тротоара и ударил 37-годишен пешеходец. След медицински преглед пострадалият мъж е освободен за домашно лечение.

И в трите случая пробите за алкохол и наркотични вещества на водачите са отрицателни. По първия е образувано досъдебно производство, а останалите са отработени по административен ред.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини