Избори 2024

Водещи новини

Тазгодишното издание на „Късо кино във „Фарго“ стартира на 26 април

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Късо кино във Фарго

На 26 април в 20 часа e началото на тазгодишното издание на „Късо кино във „Фарго“ , като ще бъде спазена традицията за прожекция на два български филма, които организаторите са избрали специално за любимата си публика сред показваните заглавия през 2022 г.

Първият филм, който е подбран от миналогодишната програма, е КНИГА ЗА ХОРАТА на Владислав Лаков с участието на Моника Иванова, Ирен Кривошиева и Марин Янев.

В последната седмица от летния си стаж в селото на покойната ѝ баба, библиотекарката Славина е поставена пред тежък избор. Или да изхвърли книгите на селото, подчинявайки се на корумпираните разпоредби на началника ѝ Димитрова, или да спаси единствения източник на информация на възрастното население, обричайки се на изгнание в село, където времето е застинало от 40 години насам.

С дебютния си късометражен филм сценаристът-режисьор Владислав Лаков изследва жанра на „обирджийския филм“, пренесен в света на българското село. С опит в късометражни филми за реклама и брандирано съдържание, Лаков цели да смеси реализъм и сюрреализъм в оригинален романтизиран наратив.

Вторият филм, който ще може да бъде видян, е ЛЕКА НОЩ, ЛИЛИ (2021) на Петър Вълчев с участието на Виолета Гиндева (последна роля за голямата ни актриса).

Филмът се фокусира върху дълбоката изповед на Дора в последните мигове от нейния живот. Една изповед за разочарованието от неизживените мигове и несбъднатите мечти на прага на смъртта.

ЛЕКА НОЩ, ЛИЛИ е носител на приза „Най-добър български филм“ от фестивала IN THE PALACE и е предложение на фестивала към Академията за филмови изкуства и науки за награда Оскар.

„Късо кино във „Фарго“ ви очаква с най-добрите български филми от 2022 г. в сряда 26 април, от 20:00 ч., мястото е ясно – в клуб „Фарго“.  Проектът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 година.

Напомняме ви да резервирате местата си предварително на телефон: 087 720 0607.

ВХОД СВОБОДЕН!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив