Избори 2024

Водещи новини

Съдят 81-годишен мъж за убийство на свой роднина заради спор за земя

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Съд
Снимка: Pixabay

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 81-годишен мъж за умишлено убийство след спор за земеделски земи.

Тежкият случай станал на 21 октомври, миналата година, в землището на квартал  „Любеново“ в Първомай. Стрелецът и убитият – 54 годишен мъж, били далечни роднини. Между тях имало спорове за обработваните наследствени земеделски земи в района, както и за рентата от тях.

В деня на убийството по-възрастният тръгнал с микробуса към нивите. Там срещнал по-младия мъж, който управлявал трактора си. Двамата слезли от превозните средства и започнали отново спор за земята. 81-годишният държал в микробуса си гладкоцевна ловна пушка и казал: „Или се разбираме, или ще те гръмна“. По-младият мъж вдигнал ръка да се предпази, като в този момент другият го прострелял. Пострадалият успял да измине няколко метра и приклекнал до трактора, но стрелецът се приближил и още веднъж стрелял в тялото му. В следствие на раните си, той починал.

След като извършил убийството, обвиняемият се предал и разказал всичко на разследващите. Установено е, че ловната пушка е била законно притежавана от него.

81-годишният стрелец е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив