Избори 2024

Водещи новини

Стартира нов конкурс за образователни програми в Епископска базилика на Филипопол

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Епископска базилика на Филипопол

Стартира нов конкурс за образователни програми в Епископска базилика на Филипопол. Конкурсът на Фондация „Америка за България“ и „Приятели на Базиликата – Пловдив“ е с общ фонд от 150 хил. лева. за финансиране на образователни проекти за деца и ученици.

Фондация „Америка за България“ и „Приятели на Базиликата – Пловдив“, в сътрудничество с Общински институт „Старинен Пловдив“, обявяват конкурс за разработването и провеждането на образователни програми и събития на територията на Епископската базилика на Филипопол в Пловдив. Конкурсът цели да насърчи посещенията на деца и ученици в Епископската базилика, като им даде възможност чрез програми, творчески ателиета, игри и други образователни събития да научат повече за богатото културно-историческо наследство на Пловдив и на България.

Организаторите на конкурса ще подкрепят проекти, свързани със създаването и провеждането на ателиета, игри и занимания в областта на историята, природните науки, приложното изкуство, литературата, дизайна и архитектурата с продължителност до 12 месеца.

Кандидатите трябва да са юридически лица, регистрирани в България, включително публични и частни организации и фирми, предлагащи образователни програми и събития.

Крайният срок за кандидатстване e 28 февруари 2023 г.

Подробна информация може да намерите на страницата на конкурса: https://us4bg.org/bg/edu-programs-events-bishops-basilica/

Фондация „Приятели на Базиликата – Пловдив“ обединява активни граждани и представители на бизнеса в Пловдив от 2018г. Мисията на „Приятели на Базиликата“ е да превърне Епископската базилика в оживен културен център, привлекателно място за деца и възрастни, пловдивчани и гости от България и света. Първата инициатива на „Приятели на Базиликата“ е кампанията „Подари си птица“. Всеки може да избере измежду близо 100 мозайки на птици, за които да се грижи с дарение от минимум 5000 лева. Чрез тази кампания до момента са набрани 150 000 лева от 34 дарители. Това са средствата, които се разпределят с настоящия конкурс.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив