Избори 2024

Водещи новини

Стартира инициатива за превенция на разпространението на наркотици в районите на училищата

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Стартира инициатива за превенция на разпространението на наркотици в районите на училищата

Представители на местната власт и три от големите охранителни фирми в Пловдив обсъдиха първата по рода си инициатива за превенция на разпространението на наркотици в районите на училищата. Стартът й ще бъде даден в началото на учебната година.

„Изключително съм доволен, че може да презентираме една съвместна инициатива, която смятам е първата стъпка в партньорството между общината и охранителния бизнес, с цел да направим града ни едно по-спокойно и сигурно място“, заяви заместник-кметът по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев, който беше домакин на срещата относно старта на кампанията. На нея присъстваха още началникът на отдел „Обществен ред, сигурност и управление при бедствия и кризи“ към Община Пловдив Емил Вълков, директорът на пловдивския общински инспекторат Асен Стефанов, директорът на ОП „Общинска охрана“ Димитър Палашев, началникът на сектор „Общинска полиция“ при ОДМВР – Пловдив Тодор Боюклийски, началникът на отдел „Образование“ Донка Щилянова, както и представители на охранителните фирми, които ще се включат в акцията.

В рамките на инициативата екипите на охранителните фирми ще осъществяват контрол покрай училищата за превенция на разпространението на наркотични вещества на малолетни и пълнолетни деца.

„Охранителните фирми разполагат с ресурс, който не се използва и може да бъде впрегнат в полза на обществения интерес. С правилното взаимодействие между нас и Община Пловдив разпространението на наркотици в училищата ще стане много по-трудно и ще постигнем ефекта, който целим“, обясниха от охранителния бизнес. Те поясниха и начина, по който ще се осъществява контролът около училищата.

„Стоянките на патрулите на охранителни фирми ще бъдат в близост до училищата. За тези фирми, които нямат стоянки, ще бъдат изготвени предварителни маршрути, които да минават покрай учебните заведения. При нередности екипите ще уведомяват общинска полиция и органите на МВР.

Заместник-кметът Йордан Ставрев допълни, че със старта на акцията предстои да бъде изготвен оперативен план с графици като целта е повече лица да осъществяват контрол над средата за сигурност и да търсят помощта на институциите, когато станат свидетели на нарушения на обществения ред.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив