Справедливост за Митко: Нов протест на близки и приятели на убития Димитър Малинов

Близки и приятели на убития 24-годишен Димитър Малинов излязоха на пореден протест. Със скандирания „Чадърът е голям“, „Мафията вън“ и „Справедливост за Митко“ те се събраха пред сградата на прокуратурата в Пловдив, за да изразят отново недоволството си от мудните действия на разследващите по случая. Хората настояват за залавянето и екстрадирането на обвинения в тежкото престъпление Рангел Бизюрев, а помагачите му близнаците Валентин и Борислав Динкови да бъдат признати за съучастници в тежкото престъпление. Те изразиха сериозните си съмнения в начина на разследване на убийството и заявиха, че отстранени от случая полицаи продължават да работят по него. Това е втори протест пред прокуратурата на близките и приятелите на убития Митко. На 10 август повече от 50 души настояваха близо час за среща с представител на държавното обвинение. Стигна се и до щурмуване на входа на прокуратурата, но полицията тушира напрежението. Майката на убития младеж Атанаска Бакалова беше приета от Окръжния прокурор на Пловдив Ваня Христева, но след това сподели пред медиите, че е останала разочарована от срещата. Днес тя заяви, че не е виждала европейската заповед за задържане на обвинения в тежкото убийство Рангел Бизюрев. Протестиращите обаче не бях приети на среща в Прокуратурата с мотива, че тече разследване по тежкия случай. […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Справедливост за Митко: Нов протест на близки и приятели на убития Димитър Малинов
Снимка: Facebook / Hristo Atanasov

Близки и приятели на убития 24-годишен Димитър Малинов излязоха на пореден протест. Със скандирания „Чадърът е голям“, „Мафията вън“ и „Справедливост за Митко“ те се събраха пред сградата на прокуратурата в Пловдив, за да изразят отново недоволството си от мудните действия на разследващите по случая. Хората настояват за залавянето и екстрадирането на обвинения в тежкото престъпление Рангел Бизюрев, а помагачите му близнаците Валентин и Борислав Динкови да бъдат признати за съучастници в тежкото престъпление. Те изразиха сериозните си съмнения в начина на разследване на убийството и заявиха, че отстранени от случая полицаи продължават да работят по него.

Това е втори протест пред прокуратурата на близките и приятелите на убития Митко. На 10 август повече от 50 души настояваха близо час за среща с представител на държавното обвинение. Стигна се и до щурмуване на входа на прокуратурата, но полицията тушира напрежението. Майката на убития младеж Атанаска Бакалова беше приета от Окръжния прокурор на Пловдив Ваня Христева, но след това сподели пред медиите, че е останала разочарована от срещата.

Днес тя заяви, че не е виждала европейската заповед за задържане на обвинения в тежкото убийство Рангел Бизюрев.

Протестиращите обаче не бях приети на среща в Прокуратурата с мотива, че тече разследване по тежкия случай.

Припомням, че 24-годишният мъж изчезна на 20 юли, а шест дни по-късно беше открито тялото му.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини